Frihet

Frihet! Vad fan är frihet?

Det måste vara individuellt, faktiskt. Typ, det som ger ens själ mest utrymme, eller nåt sånt tror jag.

För jag tycker att min frihet inskränks av ica-kortet, medan min man tycker att det ökar hans frihetskänlsa.
 
Knepigt.

För mig är frihet jävligt viktigt. Det viktigaste tror jag. Min själ mår dåligt när jag känner mig fångad o bunden. Att jobba på 9-17-jobb är jäkligt bindande. Men att vara gift är frigörande - för det släpper mig fri från jakten efter närhet o ömhet, som oxå är jäkligt viktiga saker för att min själ ska må bra. Att ha barn och vara mamma är hittills det mest bindande jag varit med om - och jag älskar det.=D Frihet är inget enkelt begrepp.

T ex så är solidaritet väldigt viktigt för mig, men jag kan aldrig känna samhörighet med (s) utan känner mig i själ o hjärta blå. Därför att de blå har en grundläggande positiv syn på människans kapacitet och är beredda att släppa friheten till folket. Medan jag upplever att de röda inte litar på människorna och därför vill beröva dem frihet för att säkerställa kvaliteten på livet, typ.

Jag brottas ständigt med att få tillräckligt utrymme för mig själv, och att inte känna mig fångad under ytlighetens måsten o krav, men det har komplcerats när jag blivit mamma. Jag har plötsligt nån att lämna ett arv till. Gulp. Då har plötsligt yta blivit viktigt för jag känner ett behov av att sålla mig till massorna och bli en i gemenskapen, för min dotters skull. För att ge henne de bästa förutsättningarna att få uppleva frihet.

Knepigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0