Barnböcker - Nettan recenserar

Jag läser massor med barnböcker just nu. Om Freja fick som hon ville skulle vi sitta dagarna i ända å läsa böcker. Jag älskar böcker, och är bara glad om Freja kan få uppleva och leva med den kärleken hon oxå. Och att läsa, läsa och läsa är väl det bästa sättet att komma underfund med hur fantastisk böckernas värld är! :) Lite för mig själv så tänker jag att Frejas välutvecklade språk delvis är ett resultat av alla timmar vi sitter o bläddrar i böcker, läser o pratar om böckerna.

Nu tänkte jag att jag skulle dela med mig lite av den ganska stora erfarenhet detta ger mig av barnböcker. Så ikväll börjar ett nytt inslag här i bloggen - Nettan recenserar!

Ikväll vid nattningen läste jag de här böckerna:


Petter och hans fyra getter: Freja har fått boken av sin mormor, som själv minns den från sin egen barndom. Så den här boken är laddad med positiva känslor för mig redan innan vi läst den. Det är en klassisk saga skriven på rim. Det finns ett troll som är lagom läskigt för en treåring, och lagom lockande. Jag ogillar de flesta böcker som är skrivna på rim, för de är sällan tillräckligt bra skrivna, så det blir lätt ett konstigt o tillgjort språk. Men den här boken funkar bra på rim! Läsvärd.

Miffy: Vi lånade lite Miffy-böcker senast vi var o länsade biblioteket, men de var banne inte ens värda att bära hem, tycker jag. Den här är skriven på dåligt rim, har tråkig story och inte ens Freja tycker att vi behöver läsa den igen. De överstylade bilderna känns kanske hippa o moderna, men thats it. Tråkig!

Lill- Zlatan och morbror Raring: Jag gillar Pija Lindenbaums böcker, och det gör Freja oxå! Lill-Zlatan är en mysig berättelse som jag kan läsa om och om igen, och Freja kan höra den om och om igen. Den är berättad i jag-form, och det förbryllar Freja lite - hon frågar en del om vem som säger och vem som gör. Men jag känner att det är lagom komplicerat och bara visar ett annat bra sätt att berätta en berättelse. Tummen upp!  

Kommentarer
Postat av: Tesan

Petter och hans fyra getter kan ajg typ utan till! har läst den hundra gånger på jobbet, den äger när det gäller rim :)Kramar

2009-11-18 @ 11:59:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0