Nettan recenserar

Kvällens nattningsböcker:När två säger godnatt: En mysig liten tokbok som jag vi lånat om och om igen från biblioteket. Den har norskt ursprung och jag inbillar mig att det märks eftersom den verkligen är småtokig! :)

Totte är liten: Totte är en klassiker som förhoppningsvis kommer leva kvar i barns bokhyllor länge, länge. Den första riktiga bok jag köpte till Freja var en Totte-bok - och hon gillade att lyssna på dem redan som bebis. Och hon gillar dem idag som treåring oxå. Just den här Totte-boken har ingen direkt handling utan rabblar motsatser, vilket har en poäng men det roar varken Freja eller mig så jättemycket. Läsvärd!

När Åkes mamma glömde bort: Återigen en bok av min favorit Pija Lindenbaum. Jag tänkte ikväll när jag läste boken för Freja att jag gillar språket i hennes böcker - det är på precis lagom nivå, hon skriver så som jag pratar. I de flesta böcker gör jag om meningar o byter ord här och var för att det ska låta bättre o naturligare, men i Pijas böcker gör jag det aldrig. Det är sköna att läsa! Det här är en berättelse som kräver lite fantasi, men som har så många bottnar att man häpnar. Och jag gillar att läsa om mammor som kan bli knäppa, arga och tappa greppet. Jag är ju en sån mamma, och jag gissar/hoppas/tror att vi alla är det. Traditionellt så är ju mammor i barnböcker så himla helylle och rejäla att man kan kräkas. Freja har inte gillat den här boken från början, men nu ikväll bad hon om att få höra den för första gången! Köp den!


Kommentarer
Postat av: Veronika

vi läste oxå totte igår:) tuva satt som ett ljus:) hon gillade även vem bökerna :)

2009-11-20 @ 08:07:12
URL: http://frulandstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0