Nettan recenserarPelle Svanslös och spöket: Pelle Svanslös är en tidlös klassiker som alltid håller. En riktig liten goding! Freja gillar att det handlar om spöken - på en lagom läskig nivå! Klart läsvärd!

Vem sover inte: Jag gillar alla "vem"-böckerna! De tar upp sånt som är jobbigt i ett barns värld och innehåller en massa formuleringar som är klockrena o sköna! Just denna vem-bok är lagom bra, men inte bäst. Freja gillar den och ikväll när vi läste den så slutade det med att hon vill att Saga ska komma hit och sova över nu på en gång! :)

Barbapapas nya hus: Jag minns Barbapapa med magisk sentimentalitet. Det är något helt oslagbart fascinerande med barbapapornas förmåga att förvandla sig - och Freja har oxå låtit sig charmas av just detta. Innan vi läser texten så måste vi kolla igenom vad alla barbisar föreställer! :) Det här är en av de bättre barba-böckerna - det är så skoj att få kika närmare på barbabarnens personligheter och att se deras personliga hus växer fram.
Barbapapa är skriven på 70-talet i Frankrike och är full av samhällskritik - och den kritiken har till viss del fortfarande sin plats i Sverige på 2000-talet. Låt oss vara rädda om vår jord och bevara de värden som är viktiga! Låt inte maskinerna ta kål på det som är viktigt! :) En underbar bok som kommer överleva många årtionden till! Läs!

Kommentarer
Postat av: Marlie

Åh dom här inläggen gillar jag! Önskar man fick härmas om allt :D Du vet hur man får läsare!Jag blir glad att Saga finns så mycket i Frejas värld och minst lika glad är jag över att Saga pratar om Freja regelbundet. Idag pratade vi om din bebis i magen och att doktorn berättat för Freja och er att ni ska få en lillebror hemma, till svar efter lite fundering får jag - Mamma, jag behöver också en lillebror att leka med. Men visst kommer jag få dela lite med Freja????:) PUSS, vi älskar er!

2009-11-18 @ 21:31:32
URL: http://marliie.bloggagratis.se
Postat av: Veronika

Tack för tipset, sak till biblioteket efter vi vart hos tandläkaren, har lovat Jonte och då ska jag leta efter vem böcker, verkar va nåt som kanske tuva skulle gilla:)Jag förstår precis vad du menar, man får ta sig lite mamma tid medans de ändå är roade:) Men freja har liksom fattat lite begreppet men tuva har ju ingen aning hon blir bara sur för de hon gillar tar slut, som när vi åker bil så är de idas sommarvisa som gäller, kommer nästa låt säger hon argt NEJ!!!

så får man hoppa tillbaks:)puss

2009-11-19 @ 12:37:41
URL: http://frulandstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0