tjoho

Det är farligt med bloggpauser för jag tappar styrfarten på en gång. Och jag vill inte pausa för mycket, för bloggen är en bra ventil och en lagom utmaning för mig i min lilla vardag.G o en annan grannpappa har spolat oss fin is på vår gård. Det är jätteroligt och vi åker skridskor dagarna i ända här nu. Eller ja, jag åker inte alls, och Joakim åker gåstol, men det är ju precis lika bra! :)

Jag återkommer i morgon, nu när jag fått lite vind i seglen igen.. :) Puss på er!

jag offrar mig för vampyrungen

Jag gjorde nyss något som jag för några timmar sen lovade på gud o allt heligt att jag aldrig skulle göra igen.

Jag ammade min son.

Tänk vad ett par värdefulla timmar tillsammans med världens bästa storasyster kan göra för mammasjälen.

Ja, nu ser ni säkert ut som stora frågetecken. Det får ni göra för jag vet att jag pratar i gåtor.

Jag ska vara tydlig.

Mitt lilla barn bet sönder min bröstvårta idag. Blodet rann och jag trodde helt ärligt att han amputerat bort en del av mig. Tårarna sprutade och jag lovade dyrt o heligt att jag aldrig skulle låta hans små vampyrliga huggtänder komma nära mig igen.

Men, så fick jag åka iväg utan barn och ha ett par trevliga timmar med min syrra. Och när jag kom hem o fick krama på min bebis var jag redan beredd att förlåta honom. Och när han bad tvekade jag inte ens att låta honom ha sina vassa gaddar nära min halvamputerade del.

Det gjorde ju såklart ont som satan men det är ju så vi är, vi mammor. Vi offrar oss för våra barn.


Ser ni dem? Hans mordvapen. Kan kanske se små o söta ut, men tro mig, skenet bedrar!


Jocke sover inte..

..det låter som en dokumentär om en alkis med sömnproblem. Men nä, det handlar om min bebis. Pust.

Facebook kryllar av inlägg om barn som inte kan sova o barn som vänt på dygnet, men det handlar ju om barn med kräksjukor, falsk krupp, astma o vattkoppor. Min lilla pojke är bara helt jäkla omöjlig. I natt har vi sovit kanske 33 min som längst i sträck (eller heter det i streck??!). Jag är helt slut och rubriken på det här inlägget skulle kunna vara Barn till salu. Eller Jag erkänner allt bara du slutar tortera mig. Eller Tomten, allt jag önskar mig är att få sova!

God morgon på er alla! <3

Joakims sömn, del 327

Wow, vilken natt. Joakim har bara vaknat varannan timme, och bara tuttat två gånger på hela natten. :D

Igår natt tog jag en fight om tutten och lät honom bara tutta två gånger - och han skrek sig igenom större delen av den natten. Men jag är envis som en gris när jag vill och vann den fighten. Och redan i natt så gav det resultat!

Nu är vi verkligen på rätt spår och allt kan bara bli bättre! Sååå skönt! :)


Om Freja-bebis hade vaknat varannan timme hade jag gråtit. Olika barn olika mål!


Mina finaste! <3


Min Joakim

Jag missade ett BVC-besök i onsdags, bara sådär. (Och jag missade att en god vän opererades oxå, det är ju nästan oförlåtligt. Men hela mitt mentala jag var inställt på mys, och då blev det visst lite tokigt.)

Men vi var på BVC idag istället o jag tänkte skriva lite om min pojke. Jag gör det kanske mest för min egen skull, men hoppas att det är mysig läsning för en å annan av er oxå! :)

Han har stannat av lite i växten, och vägde nu 11200g och var 74cm lång. Förmodligen alla förkylningar som tar ut sin rätt. Vår BVC-sköterska tycke vi skulle söka läkare snart igen, eftersom han inte blivit bättre av ganska stark antibiotika i åtta dagar.

Min bebis är alltså nio månader gammal redan, tiden går galet fort. Han älskar att gå, och om han inte får hålla händer o få gåhjälp tar han en "rullator" i form av gåstol, matstol eller så - hur söt som helst. Och han går runt möblerna mest hela tiden. Och korta stunder då o då står han helt själv, utan att hålla i sig.


Han åt pannkaka för första gången igår och är därför alldeles rödprickig i ansiktet idag. Lite överkänslig mot ägg, är min slutsats. Det var Freja oxå. Men det brukar växa bort på de flesta barn. :)


Eller så var det jag som torkade bort blåbärspuren slarvigt. ;)

Två dagar den här veckan har han bara sovit middag en gång, och han överlever ändå de tidiga kvällstimmarna innan han får somna riktigt bra. Han börjar bli stor på riktigt, min kråkunge!

Han är väldigt intresserad av andra människor, kanske främst vuxna. Idag på ÖF så vände han alla lekande barn ryggen o kröp fram till ett bord där det satt några dagmammor o en präst och pratade. Han tittade så utforskande på dem att de helt kom av sig i samtalet o ägnade sig åt Joakim istället. Jag satt på håll och bara observerade min söta Jocke. Han är inte alls lika lättflörtad längre, utan det krävs ett äkta möte o lite engagemang för att väcka hans leende o charm. T o m storasyster Freja får anstränga sig lite för att han ska skratta numer.

Han har mer koll på läget än man kan tro, tror jag. T ex så kommer han ju alltid krypande till mig om han bajsat o behöver ny blöja. Men om jag rör på mig o springer runt här hemma så kryper han till skötbordet. Det har hänt flera gånger att jag hittat honom vid skötbordet, och undrat vad han gör där. Och när jag burit honom därifrån upptäckt att han har bajsat.

Om han bara kunde lära sig sova ordentligt skulle jag lätt utnämna honom till världens mest exemplariska bebis! <3

Hemma-mys-dag

Vi har en hemma-mys-dag. Det är bland det skönaste som både jag o Freja vet. Kusin Wilma är kvar hos oss, och hon är bra mysig hon oxå! <3

Joakim sov helt okej i spjälsängen i natt. Det var ungefär som en vanlig halvbra natt, med skillnaden att han sov i egen säng. Han vaknade väl fem, sex gånger och fick tutt nästan lika många gånger. Men han fortsatte sova i sin spjälis utan att knorra. Känns som ett steg framåt, men jag är lika trött som vanligt.

Om en stund ska vi gå ut o andas lite frisk luft. Sen ska vi äta lunch, pyssla, läsa böcker om Jesus födelse, göra chokladbollar, titta på tv och bara vara. En hemma-mysa-dag! :)


Joakim ska få sova gott i vagnen. Det är han åtminstone jäkligt bra på. <3

peppar, peppar - ta i trä

Shit, jag är chockad. Min son sover i sin nya spjälsäng. Han till och med somnade där själv. Han var förvisso grymt trött, efter att ha sovit bara en halvtimme på hela dagen. Men ändå liksom.Jag gav honom medicin o ammade honom på vår säng, men han var trött och bara vände o vred sig i min famn så jag tänkte att jag inte har nåt att förlora. Jag la ner honom i spjälsängen o han gosade på en gång in sig i kudden och när jag la snutten över hans ansikte såg jag att sovtåget gick direkt.

Nu håller jag alla tummar o tår för att det ska fortsätta lika bra i natt.

Och ja, jag kräver nog faktiskt att ni håller era tummar o tår oxå! Tack ska ni ha!

Bisalj, vill du titta på bippa eller spela fillaj med mig i fanus?

Jag råkade trilla in på en sida där jag skrivit ner Freja-ord. Det är nästan svårt att komma ihåg att min lilla skrutt som artikulerade ord som bibliotekarie när hon var tre år en gång i tiden pratade bebisspråk hon med. Det väckte i alla fall många härliga minnen att läsa på den listan!

Kan ni gissa vad de här betyder..? Jag gissar att det är lite roligare att få facit direkt. :)

bippa=teletubbies

fanus=vardagsrum

fillaj=gitarr

aktol=traktor

såsaj=dammsugare

Bisalj=FredrikLucia

De hade ett jättefint luciafirande på dagis. Min lilla skatt var en superfin Lucia, och började med ett platt fall:Men, mot alla odds, höll hon humöret upp och sjöng fint tillsammans med alla sina dagiskompisar.


Här är fina Freja med sin bästaste Wilma! <3

Min dotter!

Ja, Freja har gjort det igen. Slagit mig med häpnad och gråtit sig igenom något roligt.

Hur kan hon vara så full i tårar?!?

Igår när jag glad i hågen berättade för henne om vår semesterresa så surade hon bara o sa att hon absolut inte ville åka nån enda stans. Och hur kunde jag ens tro att hon tänkte lämna Lilla Blå?! Jag lät mig inte nedslås utan fortsatte glatt berätta om allt skoj som en semesterresa innebär. Jag fick kämpa rejält och till slut satte jag oss framför datorn o kollade på kort från vår Venezuelaresa. Och. Det. Hjälpte. Inte.

Hon fick syn på ett par gamla favoritsandaler på ett av korten och blev alldeles upprörd när jag berättat att jag slängt dem, för de var små o trasiga. Hon grät på riktigt, massor. Och kunde om möjligt tänka sig att åka på semester om vi åkte till Venezuela igen - bara för att köpa ett par nya sandaler i rätt storlek!

Tre timmar senare, sjutton försäkringar om att Lilla Blå kommer ha det jättebra, trettiotvå löften om att leta efter likadana sandaler på Kreta och 49 berättelser om hur en semesterresa är kunde hon dra lita på smilbanden o kanske, eventuellt tycka att det är skoj att vi ska åka till Kreta i vår.

Jag bara kliar mitt huvud, och lite sliter mitt hår.


Trots allt är hon ganska glad idag. Joakim är trött o ska snart få sova i vagnen medan Freja får leka med sin bästa Aurora, och jag får snackas o fika med fina Sofia! <3

det var rött överallt

Vi fick tid hos VC direkt efter dagislämning. Det tog inte många sekunder för läkaren att konstatera att Joakim inte mår bra. Han tyckte att det var konstigt att han inte ligger däckad med feber för han är ilsket röd både i hals o öron. Han tyckte oxå att hostan lät astmatisk o det vore ju inte så oväntat. Vi fick amimox och mollipect att roa oss med ett tag. Och om alla symtom inte försvinner så ska vi komma tillbaka o prova pulmicort istället. Och han tyckte inte heller att det lät helt omöjligt att det kan ligga en allergi i grunden. Men, ett steg i taget - först antibiotika!

Och Joakim var så duktig o tog sin medicin utan knorr. Mammas ämliga hjärta! <3


vilken jäkla natt

18.10 - jag tjuvsomnar

18.39 - G kom in med en trött Joakim som snabbt somnade brevid sin halvt sovandes mamma

19.22* - Joakim vaknade o ville ha tutt, fick det o somnade om

20.28* - dags för en skvätt tutt igen

21.02 - han sov så gott att jag vågade mig upp ur sängen

21.45 - Joakim skriker, jag tar upp honom i famnen, ger honom nappen o lägger ner honom igen

22.07 - Joakim skriker, en skvätt tutt, och fick sen ligga själv o skruva på sig lite

22.13 - så ledsen att jag tog upp honom o tuttade honom i soffan medan jag spelade poker

22.14 - 23.26 - han slänger sig av o an i famnen, kräver bröstet, spottar ut detsamma, sover jäkligt dåligt

23.27 - sover äntligen så hårt att jag kan lägga ner honom i sängen igen

00.16 - jag lägger mig brevid en djupt sovande bebis

01.23* - kinkig Joakim väcker mamma, som tror att hon dör om hon inte får fortsätta sova bums

01.32* - döende mamma inser att hon måste ta hand om bebisen om han ska sluta vara kinkig o sparkig

01.45* - mamman psybryter så smått på bebis som vägrar somna om

01.52 - vi går upp, bebis leker glatt på golvet och mamman ligger på soffan o kollar "Alla älskar Raymond"

02.33 - jag startar datorn o spelar gammon o slötittar på tv:n samtidigt, Joakim leker nöjt på golvet

03.35 - jag ger Joakim gröt i hopp om att han ska bli mätt, däst o sömnig

03.47 - gröten uppäten o Joakim är pigg o glad, helt utan planer på att sova
 
04.15 - bebis gnäller o jag tar upp honom i famnen o fortsätter spela gammon

04.32 - wow, han somnar tungt i min famn o vi går o lägger oss igen

07.00 - jag vaknar utan anledning, väcker G som försovit sig o jag somnar om

07.12* - Freja kommer o vill sova hos mig, jag fräser åt henne att sova på G´s plats
 
08.15 - Joakim väcker mig o jag inser att vi försovit oss ordentligt

08.35 - vi är på väg till dagis!

*= uppskattad tid, jag var för trött för att se klockan

Nån som vill byta med mig..??? Nån? Snälla...!

kärlek


en önskning

TV uppmanade oss just att önska oss något, och jag önskade såklart att jag o min familj får vara friska och slippa sjukdomar, host. Jag gillar Frejas önskning lite mer ändå;

Jag önskar att månen kunde vara levande och vara en vän med alla som är vakna på natten.

:)


Med lite tur

kan jag snart ha riktigt lata dagar här hemma:


Min dotter o hennes Skrållan

Freja fick en jättefin Skrållandocka av sin kusin Marlie i present när hon var bebis. Tyvärr var dockans hår ett evigt bad-hair-day-hår, och efter ett mail till Magtoys fick vi ett nytt dockhuvud. Eftersom Freja var liten då sa vi att hon kunde få det nya dockhuvudet när hon växt till sig lite. Och ikväll tänkte jag glädja henne med ett nytt fint Skrållanhuvud. Men icke sa Nicke. Jag glömde ju att min skruttunge inte är som alla andra. Hon ville absolut inte byta bort sin Skrållan mot nån ny perfekt sak. Hon grät till och med en skvätt. Så jag fick stoppa in det fina dockhuvudet i skåpet igen.


Men jag tycker det är ganska hedervärt av henne att vara lojal med sin vän, och inte bara slänga bort henne för en finare men opersonligare kopia.

RSS 2.0