Handbollen historia

Snälla Tobbe gav mig en utmaning, men eftersom det här är min blogg får jag bestämma.

Så, jag skriver om Handbollens historia för mig. :)


Jag var en sportig unge som älskade allt vad bollsport var. Men med handboll hade jag ett problem - jag kunde inte hålla bollen med en hand. Och när man inte kunde så fick man spela så gott man kunde med två händer, men det var ju inte alls särskilt proffsigt. Så handboll var ingen favorit, men det var ändå roligare än vanlig gympa eller friidrott eller så.

Sen minns jag att min bästis Jennies storebror spelade handboll och vi var ofta med o lekte i hallen. Det var ju sådär lagom skoj att sitta o kolla på handboll, men vi lyckades hitta en målvakt som gjorde det hela väldigt intressant. Han var helt fantastiskt vig och vred o vände på sin kropp på ett sätt som jag inte sett varken förr eller senare. Vi kallade honom gummimannen, och det var ett sant nöje att se honom i handbollsmålet. Om han var duktig på riktigt har jag ingen aning om, men han fick två små tjejer att bli grymt imponerade och lite intresserade av att kolla på handboll!

Som vuxen så gillar jag att kolla på landslaget, och har faktiskt koll på vad en gurkburk är och hur en japanare går till. Tyvärr hinner jag inte titta o ha koll som innan jag blev mamma, men handbollen saknar mig nog ändå inte. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0