rund eller fyrkantig

Både jag o G är ganska "ta dagen som den kommer" och vi fungerar båda på lustprincipen. Allt som känns måstigt, fyrkantigt och likadant dag ut och dag in går bort. Och det funkar jäkligt bra för oss. Vi trivs med vårt liv tillsammans och samarbetar oftast klockrent kring de måsten o krav som ändå ställs på oss som vuxna och föräldrar.

Ibland kan jag ändå känna att det kanske skulle vara skönt att vara lite mer inrutad och ha lite mer rutiner att luta sig mot. Och nu när våra barn är helt sömnstörda så känner jag så starkare än nånsin. Förmodligen skulle de sova bättre och mer om våra dagar såg mer likadana ut och om det fanns tydliga rutiner kring mat o sov.

Men, jag har det liksom inte i mig. Det är ju så mycket smartare att äta när man är hungrig än när klockan säger att det är matdags. Och om man vaknar tre på natten o är pigg så är det ju självklart mycket roligare att få leka med sina leksaker än att tvingas ligga i sin säng bara för att.

Bollen är rund och allt har två sidor. Jag bara önskar att min framsida betydde att mina barn sov bra.


Kommentarer
Postat av: Storasyster Lotta

Visst är det så att bollen är rund. Allt handlar om att hitta sätt som funkar dig själv!! Sen spelar det ingen roll vad andra säger eller gör! Puss

2011-01-16 @ 21:27:08
Postat av: Nettan

Ja, alltså, jag bryr mig inte om vad andra tycker, nu är det mitt sätt kontra barnens behov som är kruxet.. :) Puss!

2011-01-16 @ 21:45:05
URL: http://tankerummet.blogg.se/
Postat av: Moster Lotta

Aha, du menar så! Ja det är ju lite trixare förstås. Puss!!

2011-01-17 @ 00:30:45
Postat av: Hillevi

Ja, brukar det inte sägas att små barn mår bäst av fasta rutiner? Men barn är ju också människor (fast små) och torde väl vara lika olika som vi "stora"?

2011-01-17 @ 09:12:34
URL: http://namligen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0