en dag på stranden

Idag har vi varit på stranden. Joakim älskade att gå o plaska och leka i vattenbrynet, och Freja badade som vanligt mest hela tiden. Men jag gillar´t inte. Jag tycker det är tråkigt. Kanske vore det roligare om jag badade oxå, men det är ju så svinigt kallt att jag inte förstår hur alla människor ens kommer i vattnet.

Och så måste jag jaga efter Joakim hela tiden, och det börjar jag bli rätt less på.

Men vi hade roligt sällskap som gjorde det hela värt mödan! :)


och..

..och Freja klippte sig själv idag:


Syns inte så bra på bilden, men hon har kapat en hel del på sidan. Det gör inte så mycket, för hon var i behov av en klippning. Det är mest hon själv som är orolig att hon inte ska ha något hår kvar att pilla i.

..och Joakim bajsade på pottan idag för första gången! :D Han har kissat på pottan tidigare. Och allt gör han med G. Om jag försöker få honom att sitta på pottan så vill han ha tutt. Men å andra sidan, av mig vill han alltid ha tutt. Tur att han har en pappa som inte går o bär runt på massa smaskig mjölk, så han kan få hjälp att utvecklas här i livet.

idag åt vi frukost i skogen
en regnig dag
sova över

I fredags eftermiddag så var vi iväg på lekland med Maria, Ida o Moa. Freja och Ida lekte hur fint som helst, och de vågade sig på att åka den allra läskigaste rutschkanan - stolta o glada! De kom på att Ida skulle sova över hos oss, och varken Maria, jag eller G kunde protestera mot det. Det var en bra idé och så fick det bli. :)

Vi hade fredagsmys och tjejerna hade hur skoj som helst.Freja har av nån anledning svårt att somna med nån i sin säng, så när det var läggdags fick de ligga på soffan o somna. Och Ida somnade så sött och sov gott hela natten. Hon vaknade tidigt men G och Joakim var såklart redan uppe så det var inget problem.

Och redan tidigt på lördagen så gjorde tjejerna klart att det var Frejas tur att sova över hos Ida. Och så fick det bli. Vi blev bjudna på tacomiddag av Maria och hade en mysig kväll tillsammans, och när det var dags för oss att åka hem så var Freja helt säker på att hon skulle stanna. Det var som alltid liiite jobbigt att säga hej då, men efter 27 pussar o 38 kramar, vink från balkongen och 14 slängkyssar så sa hon hej då och var stor tjej!

Maria berättade att Freja somnade först av dem alla helt utan problem, sov hela natten och myste med Maria på morgonen. Värsta stora tjejen. Och inte ville hon bli hämtad sen heller. Nä, hon ville bara leka med Ida och hänga med på Tims handbollscup.

Det var värre för mig. Kändes jäkligt tomt i bilen hem på lördagskvällen, och gatlamporna lyste upp Frejas tomma rum hela natten. Konstigt och tomt. Jag hade ljud på mobilen och tvingade G att oxå ha det, om utifall att hemtelefonen inte skulle fungera. Om, om Maria ringde o Freja var ledsen o hade hemlängtan. Vid fyra på natten så var jag upp o kollade fejjan, om utifall att kanske eventuellt Maria skrivit nåt där. Men nä, de var bara tysta.

Så kom söndagmorgonen när jag äntligen skulle få hämta min skrutt o pussa på henne igen och leta i hennes blick efter bevis på att hon faktiskt behöver sin mamma. Men nä, det fick jag ju inte. Jag fick dra med mig killarna på en shoppingtur istället, och när den var färdig så mutade jag mig hem till Maria med bullar och vägrade gå därifrån utan min skrutt! Och hon var så stor att det tog en lååång stund innan hon kund emysa i mammas famn igen! :)


Värsta stora tjejen! <3 <3 <3

mitt-i-natten-titt-ut

I natt så vaknade Joakim som alltid ungefär en gång i timmen, och nån gång mitt i natten så ville han ammas lääänge, och jag var bara sååå trött. Så när jag bara inte orkar mer försöker jag nöja honom med nappen o lägger ner honom i spjälisen i hopp om att han ska somna. Men han somnar inte. Han skriker o jag vill bara få sova, och har inte ork att göra nåt. Så i brist på annat lyfter jag upp honom o sätter ner honom på golvet. Han blir tyst o jag somnar om.

G är halvt vaken o halvt sömndrucken, och lyssnar på tystnaden och tror att Joakim ligger hos mig o sover. Efter en tio-femton minuter vaknar vi båda med ett ryck och inser att Jocke är borta. Jag rusar upp o tänder varenda lampa och letar som en dåre efter min lilla älskling. Och jag hittar honom i soffan, där han sitter som ett ljus med sin nappflaska i händerna. När jag kommer fram till honom sätter han händerna för ögonen och leker titt-ut med mig! :D

Jag har ingen aning vad han gjort i en hel kvart mitt i natten. Men G kände efter, och han hade inte ens lekt med flaskan på soffan. Kanske behövde han bara få filosofa i mörkret en stund.

Han fick lite tutt o somnade om.

Och jag o G somnade om med ett leende på läpparna. Vår bästa Joakim! <3

blä

Joakim är sjövild. Han gör saker som jag aldrig i mitt liv trodde en söt o vän ettåring skulle kunna göra. Han öppnar ytterdörren o drar iväg, han drar ner blommorna från blombrädorna i fönstren, han klättrar ur badkaret, han är ett snäpp från att klättra ur spjälsängen, han klättrar upp på köksbordet och roar sig kungligt med allt som gömmer sig där uppe, han klättrar på lådorna i köket och når allt som ligger på köksbänken, han tar sig förbi barnspärrarna på köksskåpen och jag bara svettas.

Och idag hände det som inte fick hända. Han vaknade kl fyra o skulle promt upp o leka. Eftersom G varit en hjälte o tagit alla tidiga mornar på sistone tänkte jag att han skulle få sova, så jag pallrade mig upp o parkerade min rumpa i soffan. Jag hör nåt konstigt prassel i köket, och tror att han fått tag på ett brev som jag sett ligga på bänken.

..men så kommer han in till mig o drägglar svart! Vad sjutton? När han kommer nära känner jag direkt på lukten att det är snus. SNUS! Min fina, underbara, oskuldsfulla, rena, oförstörda son har ätit snus!!! Fy fan. Jag kväljer fortfarande bara vid tanken på det. Urk.

Ungen har lärt sig knyta upp dubbelknutar, och jag vet inte hur jag ska få stopp på honom. Och vart sjutton ska man ha soporna om inte i skåpet under diskbänken..?!

en annorlunda morgon

Joakim vaknade 04.12 i morse. Det i sig är ju för all del inget ovanligt, men han vaknade pigg och gjorde snabbt klart för mig att det bara var att pallra sig upp o starta dagen. Pust. Och trots otaliga ögongnuggningar, gäspningar och öronpill så är han glad som en lärka och vill inte sova.

För en stund sen tänkte jag ändå göra ett nattningsförsök o frågar Freja som sitter på soffan om hon är lugn, eller om hon behöver nåt. Och får till svar att hon absolut behöver en sak. Kramar? Nåt att dricka? Äta? Toabesök? Kläder? Nej, nej, nej, nej, nej. Ungen svarar - choklad!

Hon måtte vara min unge.

När jag är så här übertrött som idag så har jag två saker snurrande i huvudet: jag vill sova och jag vill äta choklad!

Så när Joakim gjort tydligt att det absolut inte var dags att sova middag än letade jag rätt på Frejas överblivna lördagsgodis och överraskade Freja. Vi kröp upp i soffan och mumsade alla tre tillsammans.

Och klockan var halvtio en onsdagförmiddag!

Mums. Fast, jag blev om möjligt bara mer sömnig. :)

RSS 2.0