Min fina Freja

Freja är verkligen en fin, omtänksam o rar tjej! Häromdagen så köpte hon en fin hjärtan-studsboll till mig, bara för att muntra upp mig när jag skadat min fot. (stukningen före Joakims kalas) Och idag på Mors dag så var det oxå min namnsdag - så hon övertalade G att det absolut behövdes två paket.

Jag fick en jättefin brödburk, och så ett fint prydnadshjärta som Freja valt själv. Och när hon ger det till mig så är hon så full av kärlek, värme o omtanke att jag faktiskt häpnar. Och efter att jag fått paketen o uttryckt min stora tacksamhet, kramat o pussat massor på henne så blir hon plötsligt ledsen.

Hon kommer på att hon glömt köpa blommor. Hon vill så gärna ge mig blommor att hon har svårt att acceptera läget, men efter en bra stunds dividerande fram o tillbaka låter hon sig övertygas om att jag är helnöjd. Och att vi kan köpa blommor en annan dag!

Det är min fina vän Maria som hjälpt mig förstå hur fint det är av Freja att tänka så på mig. Jag har en tendens att inte ta det på allvar utan skrattar bort hennes ömhetstecken, men nu har jag insett att det är en speciell o fin egenskap hon har, min älskade skrutta! <3 <3 <3


Båda mina kameror är trasiga, så ni får hålla till godo med en gammal bild på världens bästa Freja.

Mammas kille

Joakim har börjat med en jäkla bra sak - han kommer till mig med böcker och vill krypa upp i min famn. Och han lyssnar verkligen. Jag är imponerad, han är ju ändå ganska så liten.  Idag har jag läst Nicke Nyfiken och Totte och Malin om och om igen.

Han har börjat med en annan sak oxå, som inte är lika förtjusande.. Han skriker höga, gälla skrik när det är nåt han vill. I lekparken går han fram till bebisgungan och sätter igång alarmet - och alla som står tillräckligt nära gör allt de kan för att få tyst på honom. Här hemma går alarmet igång av allt möjligt - vid handfatet för att han vill borsta sina tänder. Vid dammsugaren för att han vill att vi ska sätta på den. Han är hur effektiv som helst.

min knäpptjej


-Pappa, det gör inget om jag tar lite för mycket kläder på mig,
för om jag blir varm ute är det bara att vi köper glass så blir jag kall igen.

häppårej

Hej på dig! :)

Jag sitter uppe själv, eller ja, G snarkar i soffan bakom mig och det är på något sätt hans tur att sova så jag är vaken. Och lite uttråkad så jag tänkte skriva av mig lite här.

Jag har haft ett antal inlägg i huvdet på sistone, framför allt går jag med en ständig intention om att skriva mer om Joakim, och om Freja oxå faktiskt. Jag vill ju veta när, var o hur och det finns en gräns för hur mycket mitt huvud rymmer. Och jag har redan hunnit glömma massor såklart, tyvärr.


Freja är verkligen stora tjejen. Snart fem år min lilla skruttfia. Känns helt overkligt och helt självklart.

Hon fick inlines idag. Och efter att ha hållit G i handen i två minuter så släppte hon och åkte själv hur bra som helst. Min skridskoprinsessa! <3 <3 <3

Hon kan oxå klättra i nätet på klätterställningen, efter att inte ha vågat i flera veckor så bestämde hon sig en dag och plötsligt så gjorde hon det bara. Modig som sjutton! Och hon vågar hoppa ner på trapetsen själv oxå. :)


Och Joakim är en saga för sig, nästan för god för att vara sann. Tänk att han hunnit bli 14 mån gammal. Men han är sötare än nånsin och idag var det en mamma i parken som sa att han blir mer o mer lik mig. Det känns bra i hjärtat trots att jag aldrig varit särskilt nöjd med mitt utseende.

Han springer på de gulligaste små benen jag nånsin sett. Han har bara växt på längden sen han var 7 mån, men är fortfarande rund o god. Han är supergosig och älskar att pussas o kramas. Han är fortfarande nyfiken på andra mammor, men nu behöver han lite tid på sig att lära känna dem innan han flörtar med dem.

Han har ritat sin första teckning med fingerfärg, men kritor äter han bara upp. Han använder spaden o häller sand i hinken, och sen häller han gärna sanden över sig själv. Han gillar lekparken och älskar att vara ute. Han älskar bebisgungan, går fram o skriker på mig tills jag lyfter i honom och ger hon massor med fart - fort ska det gå. När vi är inne så går han o hämtar sina skor, men är ofta förvånansvärt nöjd med att gå med dem inne.

Och han har jordens temperament. När han inte får som han vill skäller han som sjutton på oss och slänger sina leksaker i golvet med dunder o brak. Mammas kille! :)

Han gungar på sin gunghäst. Och klättrar upp i soffan och står och stajlar som värsta herren på täppan. Han klättrar upp på köksbordet och sitter där uppe hur lycklig som helst. Han tycker om när man läser för honom och lyssnar intresserat och låter mig ha boken i fred. Han har förstått vad godis är och ger sig inte förrän han får smaka. Mne han är inte så förtjust i choklad. Som tur är funkar det för det mesta att avleda honom med russin och fruktpure.

Han älskar tutt och vill ha det mest hela tiden, både hemma o borta. En snutt o sen leka lite och sen en snutt till och leka mer, om och om igen. Han bankar på bultbrädan, på rätt sätt. Och tycker om FP- pyramiden och stapelbägarna. Han sparkar gärna boll, och tvekar inte att gå ut på fotbollsplanen när stora killar är där o spelar.

Han vill o kan äta själv, både med och utan sked, och vägrar hårdnackat att bli matad. Han tycker om det mesta, och smakar gärna på allt.

Han är fortfarande kass på att sova. Sover som mest 3 timmar i sträck, men det händer absolut inte varje natt. Från runt 3 på morgonen vaknar han gärna en gång i halvtimmen. Och enklaste sättet att få honom att somna om är såklart med tutt. Jag fattar faktiskt inte hur jag orkar, men det gör jag, om än nätt o jämnt.

Jag älskar mina fina barn! <3


RSS 2.0