en trasig mamma

Jag har mens nu, och jag vet att de flesta kvinnor här i livet har det med lagom jämna mellanrum. Men när jag har mens så går jag sönder. Helt och hållet. Jag är övertygad om att min kropp o mitt psyke helt enkelt snedtänder på den hormoncocktail som amning o lingonveckan mixar ihop.

Idag har jag bara gråtit. Bara, bara gråtit och undrat över hur sjutton en sån ämlig krake som jag överlevt så länge i det här hårda livet. Gråtit så jag kiknat över att mina stackars fina barn ska behöva se när deras ämliga morsa går sönder.

Men, Joakim är ganska oberörd. Han gillade inte när mina salta tårar rann på hans kinder under amningen, men annars så skiter han i mig på alla sätt han kan. För det enda viktiga är Joakim själv, hans behov och önskningar. Precis som det ska vara när man är ett år. Och han hjälper mig att överleva trasigheten, för han tvingar mig helt obönhörligt att vara jag.

Freja däremot är ju den finaste lilla älvan på hela jordklotet. Hon har ett så stort och fint hjärta att jag bara pyser över av stolthet. Hon har inte tjorvat en sekund på hela dagen, efter att hon såg mina tårar i morse. Hon bara la handen på min kind och sa att hon skulle fixa te åt mig. Och det gjorde hon, på sin spis med sina leksaker. Hon har oxå överöst mig med fina presenter och jag har varit hennes favoritleksak idag. Och jag har kunnat få vila i hennes omvårdande lek. 

Jag hoppas att jag vaknar hel imorgon. Eller absolut senast i övermorgon. :)


Kommentarer
Postat av: Fru Berglund

Hoppas du kännt dig mindre trasig idag. Tänk vilken tur att du har två fina barn som rår om dig så fint. kärlek

Kramar i massor!

2011-10-04 @ 18:51:04
Postat av: Storasyster

Styrkekramar min älskade lillsyster!

2011-10-05 @ 09:31:17
Postat av: Nettan

tack snälla ni, jag är hel igen! Känns som att vakna ur en dimma och jag är förundrad över vad hormonerna gör med mig! :) Kram på er! <3

2011-10-05 @ 12:29:42
URL: http://tankerummet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0