Min kväll

Det här var min plan:


Min favoritchoklad just nu och poker- och gammonspel på datorn.


Men.

Jag är inte ensam här. Och då syftar jag inte på att jag har två små barn som ligger o sover gott, och tre små katter som oxå sover gott. Nä. Det är någon/något annan/annat här oxå. Och mina nerver ligger utanpå huden o dallrar. Gulp. Jag har med G på telefon fått stöd att gå runt att tända upp hela lägenheten så att det ska kännas mindre läskigt. Men det hjälper föga.

Två gånger ikväll har någon sagt "mamma" bakom ryggen på mig.

Utan att det varit någon där - som jag kunnat se.

Pust.

Men. Nu. Ska. Jag. I. Alla. Fall. Försöka. Njuta. Av. Min. Kväll.  

Whish me luck!

Jobbaränkan o hennes barn

Ja, det är alltså vi det. Jag, Freja och Joakim. G är nog världsbäst på att jobba jämt. Idag är det lördag o han jobbar under lite roligare former hemma hos en kompis och kommer hem till oss igen i morgon.

Jag hade tänkt utflykt till en rolig park, matsäck och frisk luft, men det regnade bort. Nu är vi hemma och bara myser. Med barnTV och lördagsgodis för hela slanten. Elller, vi åt för säkerhetsskull en sen lunch/tidig middag nyss:


Korv o spagetti på ett nytt sätt. Bara koka tills pastan är färdig. Freja åt som alltid Philadelphia till, och jag åt med tomatsås. Gott!


Min färgklick

Igår var Freja iväg själv hem till kompisar en stund. Såhär såg hon ut när hon kom hem:


Hon kände sig i alla fall snygg som sjutton. Jag tvättade med rapsolja för att få henne ren igen.

Fyraåring säljes

Joakim är jättekinkig. Täppt i näsan så han varken kan andas eller äta. Var vaken flera timmar i natt, så förmodligen helt överdrivet trött. Vet inte om det är tanden eller nåt annat, men han bajsar en gång i halvtimmen, helst i nybyten blöja. Jag har kämpat hela förmiddagen med att få honom att sova lite. Precis när han somnat kommer hans storasyster in o skriker för att skrämma mig.


Resultat..? Lillebroren sover inte alls. Mamman bryter snart ihop.


Uppdatering: Lillebroren somnade alldeles själv medan mamman skrev av sig sin ilska. Och då kunde mamman få ihop sig igen och ingen bröt ihop!

Joakim - solskenet i mitt liv!

Jag hade tänkt skriva om Freja nu, men efter att hon gått in i sovrummet o skrikit på lillebror som vaknade livrädd - bara för att jag bad henne vara lite tyst, så tappade jag lusten att tänka på henne. Nu har jag tröstat/nattat om bebis och skickat iväg Freja med sin pappa, och fixat mig lite bloggtid! Skönt.

Jocke har under min lilla bloggpaus hunnit fylla halvåret, få sin första tand och börja bajsa brunt. Vi var på BVC och trots dunderförkylning charmade han både sköterskan och läkaren som bara han kan. Jag tackar livet för min fina son - och för att han är en sån glädjespridare! Och det har han efter sin pappa, tro´t eller ej. Jag är mycket mörkare i mitt sinne, men G har på riktigt lärt mig nyttan av positivt tänkade och vad en glad inställning underlättar här i livet! 

Lillebror vägde 9955g i förrgår, så jag gissar att vi spränger 10-kilosgränsen när som helst. :D Och han är 69,5cm lång, och hans huvudomkrets är 45,5cm. Så han och Freja har samma möss-storlek nu. Doktorn tyckte att han var en ovanligt trevlig bebis som utvecklats precis så som han ska.

Ja, Joakim äter mat nu. Från en dag till en annan bestämde han sig för att gapa när skeden kommer (och det kan ha å göra med att jag från en dag till en annan kom på att bebismat blir mycket godare med lite smör i). Emellanåt dricker han t o m en flaska välling, men han verkar föredra bröstet till min stora lättnad. Jag skulle sörja hårt om jag skulle tvingas sluta amma redan, även om jag i smyg hoppas att min lille son inte ska bli fullt så tutt-tokig som min dotter är.Och tack vare allt ätande har vi sagt hej då till de harmlösa amningsblöjorna och tvingats bekanta oss med en mognare typ av avföring. Pust.

Han ligger inte längre på filten på golvet - han sitter! Och han älskar att leka, utforskar leksaker och allt med en härlig nyfikenhet. En mamma på öppna förskolan sa att han att hans blick är så pigg o sökande att hon får lust att leka med honom! Det måste väl vara bra för en bebis att locka folk till lek.. :)


Ser så lagom kaxig ut! :D
Hon är färgklicken i mitt liv! <3
Hej på er!

Bethan kommenterade ett gammalt inlägg o lurade in mig här på bloggen efter det uppehåll som startades av en trasig dator. Och jag blir alldeles glad i hjärtat av att läsa om mina fina barn. Jag förstår självklart att det inte roar alla men för mig är det verkligen guld värt att skriva ner såna småsaker som bara faller i glömska annars. En blogg slår ju "mitt-första-år-böckerna" med hästlängder! :)

Och så var jag in o kollade statistiken för skojs skull - och blev lite förvånad, för det är faktiskt en liten, trogen läsarskara som är inne dagligen och letar efter nya inlägg. Skoj! 

Datorn mår lite bättre, så nu ska jag försöka komma in i bloggandet igen!

Puss!


RSS 2.0