Barnrumsmakeover

Frejas rum ska få en makeover i helgen. Väggarna ska få en annan färg, eller kanske flera andra färger. Jag vill ha en mindre säng som inte tar så stor plats och funderar på IKEA´s Kritter. Jag skulle vilja ha en bokhylla uppe på väggen, ovanför sängen, för alla böcker.

Har du några roliga idéer eller knäppa förslag - hit me! :)

Diss: Lindex

Jag beställde lite kläder på Lindex hemsida. Bland annat ville jag ha en svart basic-tröja till Freja i strl 98. Jag klickade mig fram via Flickor-länken bara för att upptäcka att det inte fanns en sån tröja kvar, de var alla slutsålda. Då provade jag Pojkar-länken och där fanns det svarta basic-tröjor i alla storlekar. Jag beställde såklart en och kom nu efteråt att tänka på hur knäppt det är. Vi pratar alltså om en tröja till en treåring - borde inte flickor och pojkars tröjor vara desamma till så små barn..? Så vitt jag kan se i lekparken och på öppna förskolan är det ingen skillnad alls på pojkars och flickors kroppsbyggnad i den åldern.

Tydligen ska flickor ha smal passform på sina tröjor medan pojkar kräver rymligare tröjor:


Den till vänster är för pojkar o den till höger är för flickor, tycker Lindex. Vad tycker du..?

Jag tycker det är sanslöst. Låt barnen vara barn!


en ohändig flickas bästa vänIdag har jag lagat min lillesyrras gamla mammajeans, mina långkallingar och G´s adidasbrallor.

Som vilken sömmerska som helst, nästan.


Well..

Varför vara sämst i allsvenskan när man kan vara bäst i superettan..?

Heja Bajen!

Höstens bästa citat

Blondinbella publicerar ett citat från nån okänd och jag kan inte låta bli att sno det direkt! För det beskriver precis hur mina tankar snurrar kringa jobb, identitet, ålder, engagemang och måsten denna höst:

         “Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra,                                         så är man fortfarande bara en ekorre”


Nu är den tiden här igen.

Jag får inte med mig Freja ut. Hon bara inte vill. Jag försöker locka med alla roliga parker, skogsutflykter, biblioteksbesök och shopping. Men hon bara vägrar. Det enda hon kan tänka sig att göra är att gå till lilla affärn och köpa fredagsmys, och sen raka vägen hem igen. Men, vi kan ju inte fredagsmysa varenda dag! :)

Vad mycket lättare livet skulle vara om man var en sån morsa som bara fick sina ungar att lyda och struntade i vad de tycker och tänker. Fast ändå inte.. :-/


Lagen om alltings jävelskap har slagit till igen.

Freja och jag har målat med akrylfärg och nakenskrutt har färg över hela kroppen. Mina händer är mer blå och svarta än hudfärgade. Och vad händer då...? Om vi frågar Murphy..? Jo, naturligtvis är vattnet avstängt. Tack för den!


Läs mer: Murphys lag.

Diss

*Kylan. Fy sjutton vad kallt det är! Och så ska det komma en vinter oxå, brr. Jag vet inte om jag kommer överleva -20*. På allvar.

*Öppna förskolans öppettider - varför har de bara öppet de dagar vi sover länge o vill vara hemma och mysa? Idag vaknade vi tidigt och skulle gärna gå iväg och leka o fika en sväng, men nog sjutton är det stängt idag. Typiskt.

*att jag inte kan sjunga! Freja ville sjunga en sång vi sjungit tusen gånger på ÖF och en vanlig mamma skulle säkert kunna den där sången utan problem - men inte jag, texten sitter hyfsat men melodin har jag ingen som helst aning om!

*Min ålder! Fy farao vad gammal jag håller på att bli. Och jag har inte ens ett schysst jobb än. Inte för att det rä min prioritet, men nog borde man ha det ordnat när man är så här old!

Godast just nuJag önskar att man kunde köpa bara "smaken" och strunta i yoghurten. Mums.

Finn fem fel


Ännu en salva

Vi har varit BVC idag för Frejas navel är alldeles sårig och ond. Så nu har vi fått en ny salva att smörja med - jag börjar känna mig som en smörjmaskin. Varje kväll efter bad så smörjer jag in såriga öron, tår med självsprickor, narig hud över hela kroppen, kliande molusker och nu alltså en trasig navel oxå. Men vi är glada att prickarna är borta och att vi slipper smörja med starka salvor! :)


rekordkväll

Det slogs många rekord här igår kväll:

*Jag hade rekordmånga besökare här på bloggen, men det är ju fortfarande väldigt få som 
  kikar in här så jag har ingen lust att nämna några siffror!

*Bloggen hade extremt många sidvisningar igår:


*Bebis levde rövare i magen mycket mer än han brukar. Känns att han börjar växa till sig
  så smått, men jag längtar ändå efter att kunna kommunicera lite mer med honom.
  Just nu slår han utan att fråga först, och han frågar inte efter heller. :)

*Freja somnade 23:30 utan att vi blev osams och bråkade.
  Det är ett ganska stort och unikt rekord här hemma.

*Jag somnade 23:45 - hade alltså rekordlite vuxenkväll.


Barnprogram

Varför är barnprogram så himla ologiska? Jag vet inte om jag ska tycka att det är kreativt och bra att tänka utanför ramarna och låta fantasin styra. Eller om jag ska bli irriterad över att man bryter mot sunt förnuft, logik och naturens lagar och förvirrar våra stackars barn.

Men jag lutar mer åt det senare.

Och det beror på att Freja har börjat ifrågasätta allt det ologiska;


Musse Pigg:
-Mamma, varför har Musse en svans?
-För att han är en mus.
-Men en mus kan väl inte prata och ha kläder på sig?
-Äh..?!?


Små Einsteins:
-Varför flyger inte Raket bara som han brukar?
-För att det passar handligen bättre att han just nu måste gå över bron.. äh...?!?

Kalle Anka:
-Mamma, varför har Kalle inga byxor när han har tröja?
-Äh..?!?

Molly Mus:
-Var är Mollys mamma och pappa?
-Jag vet inte, hon har nog flyttat hemifrån och bor för sig själv.
-Men, mamma, hon har ju bara tre ljus på tårtan, då är hon väl liten?
-Ja, om man är tre år är man liten.
-Var är hennes mamma och pappa då?
-Äh...?!?

Tänker du..?

  Tänker du vaccinera dig och/eller dina barn mot svininfluensan..? :)
 


Uppdatering
: Jag tänker inte vaccinera mig. Freja ska inte heller vaccineras. Av princip gillar jag inte att lösa problem som inte ens finns, och att det dessutom innebär att spruta in okända kemikalier i min kropp gör det hela mycket enkelt för mig. Man har ingen aning om hur ett foster kan tänkas påverkas. Man vet ju inte ens hur en fullt frisk vuxen människa påverkas på lång sikt. Den risk som möjligen finns är att bebisen i magen inte får syre i den utsträckning den behöver om jag är höggravid och blir sjuk. Det vet man, och det kan man hantera om det skulle bli aktuellt.

Lunchrast

Freja är helt TV-tokig och skulle kunna sitta framför dumburken dygnet runt om hon fick. Hon får titta en stund på morgonen (om hon vaknar tidigt kan den "stunden" bli ganska lång, men det beror bara på att jag är så fruktansvärt morgontrött) och en stund på kvällen. När vi bara är hemma brukar vi oxå slå på TV:n och äta lunch i vardagsrummet tillsammans. Och då får jag lite efterlängtad datortid. Men är det nån gång som datorn hänger sig och hittar på skit så är det på min lunchrast:Såhär stod datorn och tickade en lång stund nu alldeles nyss! Suck.

Tatueringar

Alla coola bloggare visar bilder på snygga tatueringar som de gjort eller vill göra. Jag är inget fan av tatueringar, trots att jag är gift med en tatuerad snubbe. Men hans "gaddningar" passar ju liksom på honom. Jag har väldigt svårt att se mig själv med tatueringar. Men jag tänkte i alla fall försöka öka på min coolhet här och nu:Visst är det en söt karatekanin..?

Om du själv skulle vilja ha en så fin tatuering rekommenderar jag V6 barntuggummi.


måndagmorgon

Freja säger att man inte kan gå ut när det är dimmigt. Och pappa borde skynda sig hem så inte dimman slukar honom. Jag tycker att man ska lyssna på sina barn. Jag skulle gärna ha en innemysardag med G hemma, väldigt gärna! Freja vet vad hon pratar om.

Dagens enda to-do är att ringa BVC och fråga hur man sköter om en trasig navel. Sen vore det mysigt med en liten skogsutflykt, med smörgås och varm choklad. Och ett biblioteksbesök för att hämta upp Alfons-boken som vi reserverat.

En lugn o skön måndag med andra ord.


Akta er för dimman!


söndag hos oss

Jag har haft besök av två väldigt trevliga kompisar. Det är något magiskt över att en sån folkskygg människa som jag faktiskt har så fina vänner som jag har! Löv u, S o S!

Freja är på lekland på sexårskalas. Hoppas hon orkar, hon var bra trött när hon gick. Och hoppas att hon hänger med i tempot bland alla stora barn. Min fina lilla skruttunge. <3

Katterna ligger i varsitt hörn här hemma och är rejält söndagsslöa. Lilla Blå myser med Pippi:
Jag ska vila min arma rygg och mysa med de två kissarna som ligger på min säng! Tills det är dags att vara fullblodsmamma igen om nån timme. Hoppas ni alla har en skööön söndag! <3

bebisen

Bebisen är inte mer än ett äpple tungt, men påverkar mitt liv i väldigt hög grad redan:

*Flera gånger har bebis avslöjat mig när vi lekt kurragömma. Jag står snyggt o prydligt dold bakom ett skåp - men nog sjutton kikar bebismagen fram och avslöjar var jag gömt mig! Dumt.

*Jag sover hur gott som helst på soffan mellan 23 o 02. När jag sen smyger in i sängen för att sova sådär riktigt gott så kan jag inte ens nästan somna om. Jag blir klarvaken och hur pigg som helst. Var likadant med Freja i magen. Jättedumt.

*Jag obsessar pojknamn. Hur sjutton ska jag komma på ett fint pojknamn till en lillebror, som helst är både fornnordiskt och lite mytologiskt. Oden är inte fint hur ofta man än upprepar det för sig själv. Och Tor är bara för himla passande och matchat med Freja så jag klarar inte ens att upprepa det för mig själv för att se om det kanske låter fint sjuttioelfte gången.

*Jag tänker inte längre på tid och månader som vanligt folk - December och juletid betyder runt v30 - bebis skulle nog överleva om h*n kom ut. Februari= sluttampen, och hur ska det gå att ha Freja hemma och vara höggravid?!. Mars - kan jag verkligen komma att bli mamma till en fisk..?!

vintertid

Jag kan inte somna och låg o funderade på när man egentligen ska ställa om klockan nu när det är dags för vintertid. För att ställa om mitt i natten är ju helkass, det märker man ju inte på annat sätt än att man kanske vaknar lite tidigt. Och att ställa tillbaka klockan direkt när man vaknat är ju enbart deprimerande - "barnet väckte mig sex, men, hurra, klockan är egentligen bara fem!". Det bästa är att ha lite is i magen o vänta till söndagförmiddag - "usch, är klockan redan elva, jag som knappt kommit ur sängen. Nä, vänta hon är bara tio - hurra!".

Så om ni tycker att klockan är tjugo i fem nu kan jag tala om att jag går på sommartid än ett tag o min klocka är tjugo i sex! :)
                  


Freja är kunskapstörstig

Idag i affären:

-Mamma, hur säger man godis..? 
-Vad menar du, lördagsgodis?
-Nä, på engelska mamma, hur säger man på engelska?Ikväll i sängen när vi låg o myste:

-Mamma, när jag fyller fyra år, blir jag vuxen då?
-Nä, man blir vuxen när man fyller arton år.
-Jaha. Hur mycket är det..? Kan du visa?

Jag visade på våra fingrar. Hon räknade flera gånger o konstaterade sen att 18 är mycket.Hon ska på kalas i morgon och när man frågar hur många år kalasbarnet fyller så håller hon upp tre fingrar på varje hand och säger "tre och tre, det är faktiskt sex tillsammans."


en helt vanlig lördag

Idag har vi varit iväg och handlat 6årspresent, för Freja ska på kalas i morgon! Vi hade planerat fler inköp, men efter en tur på Toys r us så bad min kropp om att få inta ryggläge - pronto. Så det var bara att skynda hem igen och missa en massa rolig shopping. Jag har jobbat på att övertala G om ett nytt försök i morgon. Han var tveksam ända tills han slog sönder kaffekannan och själv föreslog tiiidiiig söndagsshopping, helst före frukost!

Vi har städat oxå. Och då undrar alla som känner mig vem som ska komma på besök. Och det kan jag tala om att det är Frejas fadder med vän som ska komma hit och luncha med oss! Mysigt på riktigt och dessutom ska de ha med en vinterjacka till mig, som min mage ska få plats i. Snälla vänner är bra att ha! :) 

Jag önskar er alla en trevlig lördagkväll!

Fredag!

Äntligen fredag! :)

Jag o Freja har varit och gjort Sickla köpkvarter. Fast gjort och gjort är kanske att ta i - de enda affärer vi handlade på var ICA, apoteket och systembolaget. Jag är usel på shopping! Om vi inte snackar Tradera - för då är jag plötsligt fullblodsproffs! :)

Vi lunchade på McDonalds. Då gäller det att ha tålamod - Freja doppar varje pommes minst sex gånger i den sötsura såsen. När pommesen äntligen var slut gick det lite fortare - äppelbitarna behövde tydligen bara dippas sisårdär tre gånger! :D


Nu när jag packade upp märkte jag dock att vi fått med oss nånting från leksaksaffärn - fast vi aldrig betalade för det. Min busunge hade lyckats få med sig en Freja-skylt, alldeles gratis! Kallas det snatteri även om man inte är medveten om att man tjuvar..? :-O Det får mig att tänka på min söta lillasyster Veronika - när hon var i Frejas ålder gick hon in i en skoaffär och spände på sig de finaste röda sandalerna hon kunde hitta, lämnade sina gamla skor som betalning och bara gick därifrån. Och ingen sa ett ord. :D

Trevlig helg på er alla! <3


Tystnad råder

Jag vill inte blogga, för det kommer bara sluta med att jag skriver ner de tankar som snurrar i mitt huvud. Och det skulle bara leda till kommentarer i stil med "du är den bästa mamma Freja kan ha". Och jag vill inte höra det. För jag tror inte fullt på det. Just nu.

Och för att stilla mitt surriga huvud tänkte jag gå och lägga mig tidigt. Och jag lite granna avskyr att Freja sover i sin egen säng. Jag skulle så gärna krypa ner brevid henne och snussa i mig lite av hennes fantastiska doft. Kan det finnas någon mer välgörande doft än lukten av ens egna barn..?

bebisshopping

Åh, vad det är skoj att shoppa bebiskläder - här är mitt senaste fynd!Visst är de söta..?! :)

Freja bjuder

Idag har Freja bakat en kaka själv, och blandat saft alldeles själv. Och hon bjöd med stolthet sin mamma och pappa på fika efter maten! :)Synd bara att hon själv inte fikade med oss.
Hon sprang ut ur rummet med orden "jag måste bajsa!".

vem är det som är gravid här?!

Jag vet inte vad som hänt med Freja, men shit vad hon är hungrig!

I söndags åt vi middag i Bålsta och Freja åt enligt G mycket mat. I bilen på vägen hem nån timme senare sitter hon och beklagar sig över att hon är hungrig. Vi köper ett Happy Meal åt henne och när G efter en stund frågar om han får smaka en morot kan jag bara konstatera att morötterna är slut. Då ber han om en pommes, men de var oxå slut. Ungen åt upp precis allt - det enda hon ratade var boken, för den såg läskig ut.

Igår morse åt hon dubbla portioner havregrynsgröt vid åtta för att två timmar senare sluka två stora smörgåsar på Öppna Förskolan. På vägen hem vid halvett grät hon av hunger.

I morse vaknade hon vid halvåtta och det första hon bad om var korv o makaroner, och eftersom jag är en sån god mor gick jag upp och lagade mat åt henne. Hon slukade en portion utan probs. Och ber om mer. Två portioner yoghurt senare så är hon nöjd. En stund. Vid tio börjar hon tjata om mat igen, och hon får en stooor portion rester från gårdagens middag och slukar allt. Vid tolv bad hon om mannagrynsgröt och åt upp en normal portion. Och frågade efter mer.

Nån som har något bra förslag på mellis åt en omättlig unge..? :)

MVC

Jag var på MVC igår. Bebis mår bra och hans hjärta slår 146 slag/minut. Så snabbt slog Frejas oxå när hon låg i magen. Det sägs att det är tecken på att det bor en flicka i magen. Men jag är ändå övertygad om att det är en pojke. Jag är glad att få klart besked om en månad. Sen ska vi göra UL i v32 oxå för att se att moderkakan inte blockerar bebis exit. Och då får vi nog se snoppen igen.

Jag längtar som fan. Jag vill att magen ska bli superstor och att det ska synas när bebis sparkar o hickar. Jag vill att Freja ska kunna få känna när han sparkar. Hon tycker om att mysa med magen, men blir ju lite frustrerad när hon inte får något gensvar. Och ja, det är på hennes eget initiativ hon myser med magen. Jag försöker sno åt mig myset, men det är syskonmys och jag får glatt bara titta på.


Mys!


Förresten,

varför i hela helskotta genmanipulerar man inte bort alla vita äckliga trådar på clementinerna?

Om nu vetenskapen nått så långt kan man väl göra nåt vettigt av det!

tisdagkväll här hemma

*Freja hade bättre minne i kväll. Vi köpte tre nappar igår, men såhär ser nappbrickan ut nu:
*Lilla Blå äter jordnötter.

*Jag ska strax äta min sjunde clementin. Hur kommer det sig att de allra minsta är godast?

*G försöker se så många krimserier samtidigt att han somnat o snarkar gott i soffan.

*Oliver är ute och skryter med sin orädsla för mörker.

*Mini ligger brevid G och snarkar hon oxå.


Lekdeg

Vi har precis lekt med lekdeg, och jag gjorde en ormfamilj. Men Freja hävdade bestämt att det inte alls var nån mamma, pappa o barn, utan faktiskt fyra systrar. Så det så.
Vad säger ni, mina systrar - är vi ormar? Eller var kan Freja fått sin idé ifrån..?Såhär gör jag min lekdeg:

2,5dl kokhett vatten
4-5 dl vetemjöl
1 dl salt
1 msk citronsyra
1 msk (mat)olja
karamellfärg


Blanda ihop det torra och häll sedan på det blöta och blanda ihop och knåda tills degen är mjuk och go, och lagom varm för barnen att leka med! Ha skoj!


Prickrapport

Idag är Frejas prickar nästan helt borta! Så skönt! Det är sista dagen hon ska äta medicin och jag hoppas innerligt att det kommer dröja länge innan jag måste ge henne knark igen!

Freja o nappen

Igår så pratade Freja om att hon ville åka till sin mormor i Fjäril. För att minska hennes längtan lite så satte vi oss och tittade på bilder från vårt senaste besök i Fjäril. Mysigt, ända tills Freja såg en bild där hon sög på napp. Hon fick ett tokryck, blev jätteledsen och skrek att hon ville ha sina nappar tillbaka. Tomten är bara dum som inte skickar tillbaka hennes nappar bums!

Jag lyckades avstyra det utbrottet, men på eftermiddan när hon var så trött så hon kunde stå o sova så kom det tillbaka med ny kraft. Jag har erbjudit henne napp ett par gånger efter att hon slutat men hon har inte velat ha. Hon har inte ens smakat på dem. Så jag kände mig ganska lugn igår när jag sa att vi absolut kunde gå o köpa nya nappar - sagt o gjort. Väl hemma igen så ville hon ha sin gamla nappbricka och där la hon sin nya nappar och behandlade dem mer som leksaker.

Men så i morse kom hon på att hon glömt sova med napp, och blev ledsen som sjutton. Hämtade sin napp och sög på den med nyförälskelse lysande i blicken. Nu har vi precis kommit hem efter att ha varit på Öppna Förskolan och röjt - och det första trötta Freja gör är att leta fram nappen!Barnmat

Många skulle tycka att jag var en dålig mamma här för en stund sen.

Freja fick en barnmatsburk till lunch.

Vad tycker du..?Jag har argument för att jag faktiskt inte alls var en dålig mamma.

*Burkar innehåller inga tillsatser, till skillnad från färdiggjorda fiskpinnar o köttbullar
  som ändå anses vara okej barnmat av de flesta.

*Freja tittar på bilderna på burkarna och intresserar sig för vad de innehåller -
  och undersöker sedan maten för att se att det stämmer. Det är inget industriellt alls över
  måltiden, trots att det är en fabriksburk!

*En barnmatsburk innehåller allt som ett barn behöver - och Freja äter det rakt av.
  Om jag skulle servera köttbullar o makaroner är risken ganska stor att Freja bara äter
  makaronerna o grönsakerna.

Shit!

Shit, får man verkligen göra sån reklam och sen stoppa in den i en gravid kvinnas blogg??!!??

Jag blir nervös och hoppas amnesty bara överdriver för att få folk att lyssna!

Gulp.
Ja, jag förstår förstås att jag inte är nån högriskare att dö,
men det känns ju för sjutton som klockan tickar för mig.Uppdatering: Haha, nu har de bytt reklam så det här inlägget är helt fel o konstigt! :D

Söndagsångest

Usch, jag jobbar på att förlika mig med att livet går ut på att jobba, stressa, hämta, lämna, handla, stressa, jobba och njuta av två fjuttiga dagars ledighet med jämna mellanrum. Men jag kan inte förlika mig hur mycket jag än jobbar på det, och är glad att jag slipper det ekorrhjulet på ett bra tag. Men jag fasar för det. Önskar jag hade högre arbetsmoral och ett betydligt större behov av struktur, ordning o reda. Men, men, det jag egentligen bara ville säga var att det är tråkigt att helgerna går så fort och kommer så sällan.

Den här helgen har varit bra. Jag älskar att vara med min familj!

Nu håller jag tummarna för att alla jag älskar får en bra måndag! Puss på er!

Frejas porträtt av pappaJag blir alldeles glad i magen av den här bilden, och nykär i både konstnären och modellen! :D

Freja konstnär

Freja är bäst på det mesta som ni vet ;) men att måla och teckna har aldrig varit hennes favorit. Hon har ofta blivit frustrerad över att inte kunna få till det så som hon vill. Varken jag eller G är särskilt bra på att rita, men vi har ofta fått rita "åt" henne. Ni vet; "mamma! gör en gubbe, en cykel, en blomma, ett flygplan" - och svetten lackar i pannan och jag försöker att teckna så gott jag kan för att hålla den jobbiga frustrationen borta.

Igår kväll satt vi på vardagsrumsgolvet och målade på täckpapp;
och då lossnade det för henne och hon gjorde huvudfotingar som hon aldrig gjort annat!Halvtid

Ja, nu har vi kommit halvvägs in i graviditeten.

Känns som tiden går sakta, men bebis är bara en vinter bort.. :)

Bebis kanske ser ut ungefär så här:
20 weeks pregnant

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Källa: Gravid.se


en liten prickrapport

Frejas prickar har blivit mycket snällare. Kliar inte, skriker inte och växer inte.

Nu väntar vi bara på att de ska försvinna och aldrig återkomma.

Goda grannar

Min änglalika granne har tagit med sig Freja på prommis så jag kan få vila en stund. Och så Freja kan få lite frisk luft och tid med kompisar. Så skönt o bra! För en av de värsta sakerna med att inte ha nån släkt nära är att det faktiskt är svårt att få hjälp när man behöver. Jag har inte lätt för att be om hjälp o vägrar ofta in i det sista, men nu stod min granne på sig o jag är väldigt tacksam. Mest för att Freja får lite stimulans och jag slipper känna mig som världens sämsta mamma.

Mitt ryggslut/mitt arsle mår inte bra. Känns ungefär som om nån planterat in en bomb med nån riktigt frätande syra som läcker ut lite varje gång jag rör på mig, eller om jag är still för länge. Och så känns det samtidigt som om jag sitter fast i ett skruvstäd med hela mellankroppen - för jag har som en ihållande kramp som gör det extremt påfrestande bara att andas. Prata, skratta och vara människa känns som en omöjlighet. Men jag har en nystädad klädkammare.

OJ

Oj, det blev visst inte så mycket mer bloggande igår. När jag skrev det så hade jag massor med idéer på roliga inlägg, men de idéerna måste  försvunnit i smärtdimman. Jag har satans ont, och trots att jag var sängliggande hela eftermiddan o kvällen igår så har jag mer ont idag.

Jag är ganska tom i huvudet nu med, så jag vill bara önska alla en fantastisk torsdag! Puss!

Dagsläget

Läkarebesöket gick bra. Freja har fått en ny medicin som borde ta bort utslagen effektivt. Det finns en risk att utslagen kommer tillbaka när vi slutat med medicinen om 6 dagar, men det bekymret får vi ta tag i då. Läkaren ville remittera vidare redan idag, men jag tvekade för sånt drar ju gärna ut på tiden och jag vill ha bort utslagen nu! Så han skrev ut den medicin jag fått tips om av spec.sköterska per telefon. Tyvärr ska tabletterna tuggas sönder och enligt Freja smakar de skunk. Men jag får belöna henne o kämpa på lite så hon klarar få i sig medicinen. :)


Mitt bäcken skriker för full hals att jag inte ska städa några fel klädkammare, eller köra tungt lastad barnvagn i uppförsbackar, eller sitta på golvet och helst inte röra på mig så mycket mer alls. Pust. Så om jag bloggar mycket nu beror det på att jag mest sitter still och gör som mitt bäcken vill. 

Happy onsdag folks!

 

Tävling

Här kommer min allra första bloggtävling! :) Du kan vinna den här ljusstaken:Allt du behöver göra är att lämna en kommentar på detta inlägg där du talar om var du skulle placera den i ditt hem samt en motivering om varför du borde vinna! Jag väljer en vinnare så snart jag tycker att jag fått ett tillräckligt bra svar! Lycka till!

storstädninng

Jag är nog inte helt bloggberoende än, för då hade jag kommit ihåg att ta en "före"-bild innan jag storstädade klädkammaren idag. Om jag bara visade "efter"-bilden så skulle ni förmodligen tycka att min klädkammare behöver städas. Så jag hade verkligen behövt en före-bild för att ni skulle förstå hur jag kämpat och stått i. Det är faktiskt lite imponerande hur bra jag är på att spara på allt. Pust! Tur att jag är gravid med jämna mellanrum och drabbas av boa-lust, dona-sjukan och en släng fixar-mani! :)

Men städningen resulterade i alla fall i min absolut första blogg-tävling! :D

Jag återkommer strax! :)

Autoretuscherande kamera

Jag blev så förvånad när jag såg bilderna på Freja när hon slickar skålen, för hennes hud ser ju perfekt ut - men i verkligheten har hon fortfarande fullt med utslag, på kinderna oxå. Synd att inte kameran kan hjälpa mig lite och skala bort några överflödiga kilon och göra mitt hår lite fylligare, kanske fejka en perfekt makeup och lite så.
Men, men kameran väljer tydligen helt själv vem som ska få lite retuscheringshjälp!Ja, som sagt, Freja är fortfarande en prickig korvunge. Klådan har nog kanske stillnat något, eller om Freja helt enkelt blivit härdad. Synd om henne är det i alla fall! Vi har en ny läkartid i morgon bitti. Och om någon undrade - det var jag som ringde och bokade tid och jag har full koll på vart vi ska!

Puss på er och hoppas ni alla får en fin tisdag! :)

Blind, döv, stum o dum

Kärleken är blind påstås det. Jag skulle vilja påstå att den är både blind, döv, stum och dum!

Min älskade man ringde och bokade tid för kastrering, öronmärkning och vaccinering av Lilla Blå förra veckan. Vi fick en tid idag och han hade tänkt att komma sent till jobbet för att kunna lämna kisse hos veterinären 8.30. Snäll som jag är erbjöd jag mig såklart att lämna katten själv, det är ju bara en halvtimme bort och jag kan må bra av lite morgonmotion. Så långt allt väl.

Jag klädde en motvillig Freja, stängde in en ännu motvilligare Lilla Blå i kattburen och gick ut bara för att mötas av snöblandat regn. Jag påminde mig att andas, fräste lite hårt åt Freja - plåstrade om och bäddade ner henne i vagnen under regnskyddet. Fick bära den stora, tunga otympliga buren, och kämpade mig sen igenom en nästan halvtimmelång promenad. När jag kom till veterinärkliniken vid halvnio - punktlig som alltid så förvånades jag av att de öppnade först kl nio. Jag ringde G för att kolla om han hade fått några instruktioner och om han hade deras telefonnummer. Han hade noll koll. Jag sms:ade 118118 och ringde själv för att mötas av en väldigt tystlåten telefonsvarare - helt utan pip. Suck. Jag fick ett alternativt nummer och provade att ringa det med. Och där visste de precis vem Lill Blå är och sa att de väntade på oss - enda kruxet var att de fanns ute på Brevik!!! Alltså nån mil ut i bushen. Jag har förvisso en bil, men inget körkort så jag tror inte nån skulle uppskatta att jag stressade ihjäl mig för att om möjligt kanske hinna dit innan de stängde.

Hade nån frågat mig då om jag älskade min man hade jag nog tvekat. Men som tur är så är ju kärleken inte så klok så jag älskar ju min man, trots allt.Freja var en hjälte och gick hela vägen hem så kattburen kunde åka vagn. Vi tröstade oss på ett bra sätt när vi väl kom hem; kladdkaksbak! Inte mitt fel alls - G och Kraken får dela på ansvaret för det onödiga kolhydratintaget! ;)
Min skrutt

Vi var i centrum en sväng och när vi skulle gå hem vägrade Freja klä på sig jacka, mössa o vantar. Ja, ja tänkte jag o lät henne gå ut utan i tron att hon snart skulle frysa och vilja klä på sig. Men döm om min förvåning när ungen gick hela vägen hem och hon verkade faktiskt inte frysa alls. Jag tror att utslagen bränner på hennes hud och att det helt enkelt är skönt att bli lite nerkyld! Stackarn! Mitt hjärta blöder för min skrutt och jag blir så himla frustrerad över att inte kunna hjälpa henne o bara ta bort utslagen. I morgon ringer jag läkare igen! och då får de banne börja forska i vad sjutton det beror på. Punkt.
en måndagmorgon

Ja, så var det måndag igen. Freja började dagen med ett utbrott över att hennes pappa inte var hemma - hon är väldigt mån om att vi ska vara tillsammans alla tre hela tiden. I lördags var hon mest lycklig över att ha pappa hemma - godiset kom i andra hand!

Sen fortsatte vi dagen med att bygga ett kaplatorn!Och sist så började dagen för min del med champinjonäggröra. Jag ska försöka äta så kolhydratfattigt jag kan, med bebis i magen. Jag behöver komma i lite bättre form om jag ska överleva en förlossning! :)Karljävel

Håll nu i minnet att jag är en gravid kvinna med mycket hormoner rusande i kroppen.

MEN, varför i hela helvete kan min förbannade karlslok aldrig gå ut och ta _ett_par_öl, kolla lite fotboll, umgås med sina vänner och sen komma hem??? Jag blir så jävla irriterad på att han alltid måste "gå hela vägen" - det måste drickas så mycket som möjligt och komma hem så sent som möjligt. Helvete. Suck.

Hans försvar idag - men jag var ju inte redlös! Hade han varit redlös hade jag förmodligen blivit skyldig till misshandel av idioten. Grr. Jag kokar. Han kom hem fyra!!! Han tog Freja nya tandborste och stoppade i sin snus- och alkoholäckliga mun! Han snodde Frejas kudde! När jag lite lätt uppmanade honom att sova på soffan la han sig i Frejas säng - och nu luktar det gammal fyllgubbe där inne. Blä.

Fy fan!

Jag har skällt på honom, eftersom det inte riktigt är min melodi att hålla käft. Och till och med Freja fredsmäklare insåg att det var bäst att inte lägga sig i - hon bara tittade på mig och sa sen till sin pappa: lyssna nu för mamma är arg på dig! Min älskling! :)

Tack för att jag fick ösa ur mig lite. :) Nu ska jag klä på Freja och så ska vi ner till apoteket och köpa bättre salva, för utslagen har inte försvunnit det minsta. Fast kanske att hon kliar liiite mindre på dem. Men nu börjar mitt tålamod sina - nu vill jag ha väck de där jäkla prickarna!

Dagens bästa hissar

*Vårt nystädade hem! Jag bara njuter.

*Egentid - G tog med skrutt ut i parken och till affärn för att köpa lördagsgodis

*Lördagsgodis

*Krakens små lätta sparkar - som jag känner tydligare o tydligare!

*Nybäddade sängen - nästan så jag längtar efter att få gå o sova.

*BITCH - finns inget effektivare sätt å rensa hjärnan på             Och sist så måste jag få uppmärksamma min fina lillasyster som fyller år idag! 

                             Stort grattis till världens bästa Veronika - hip, hip hurra! :)


Allergi

Är det nån som kan nåt om allergier?! Jag fattar ingenting!

Om nu Frejas utslag är en allergisk reaktion måste det ju vara något hon är allergisk mot. Vadå? Och eftersom utslagen inte blir bättre trots medicin borde det väl innebära att hon utsätts för det hon är allergisk mot igen o igen, eller...? Och hon har verkligen inte ätit något vi inte brukar äta - kan man plötsligt bli allergisk mot något som man tålt tidigare..?

*önskar jag visste mer så jag kunde hjälpa min skrutt*


Frejas favoritfraser

Frejas favoritfraser just nu är "säg okej, mamma" och "det är lugnt, gör inget".


Freja: Mamma, kom och lek med mig.
Jag: Nej, jag ska gå på toaletten.
Freja: Nä, säg bara okej, mamma.
Jag: Nej, jag måste gå på toa annars kissar jag på mig.
Freja: Det är lugnt, det gör inget om du kissar på dig.

Min prickiga skrutt

Freja är helt sänkt av all medicin och orkar inte mycket mer än att mysa i soffan.

Hon äter kakor och kollar på barnTV:
Ännu mer wow!

Freja sover fortfarande!

*lycklig, men med en orolig tanke om att hon fick liiiite mycket medicin igår*

Uppdatering: Freja vaknade för en stund sen, hungrig som en varg och fortfarande lika prickig. Det kliar som sjutton och jag lider så med henne, stackars liten! Hon fick mer medicin, men vill helst inte att jag smörjer in henne, men det gör jag ändå!


Jag har fyndat bebisbyxor

Fyra par bebisbyxor (nr 3, 5, 12 o 14) för under hundralappen totalt - det är nästan ett rån. Sen kommer inte alla fyra paren funka på Kraken kanske, men då kan jag gärna ge bort nåt par till nån annan liten bebis!

Klicka för att visa Megabild! Nya handsydda velourbyxor nr 14 56/62, FLUFFdesign

Mitt favoritmärke på barnkläder, förutom Molo, Pop o MeToo är helt klart FluffDesign. Det är en tjej som heter Kristina som syr själv hemma - och det är härliga barnkläder i mjuka tyger och av högsta kvalitet!

Här är Freja i några gamla Fluff-favoriter:

(Klicka på bilderna för att se dem i större format.)


wow!

Freja sover än.

*lycklig*

Vi behöver tips på nya dvd´s till Freja!

Hon gillar bara tecknade filmer, eller filmer med dockor/figurer. Riktiga människor har hon tydligen nog av IRL. Gamla favoriter är Höjdarna, Molly Mus, Dora utforskaren, Alfons Åberg, Casper - det snälla spöket, Spöket Laban med flera.

Vi har försökt hitta nya filmer men hon ratar det mesta. Spelfilmer/långfilmer går bort för hon vägrar att ens titta på det. Babar, tecknade Pippi, Fåret Shaun och Lilla prinsessan ratar hon oxå.

Jag undrar om det finns nån tecknad figur/docka eller liknande som gillar bokstäver o siffror - vet du...? :) Eller har du nåt annat bra tips..? :)


Speed

Läkaren varnade för att medicinen var ganska tröttande, och att vi kunde räkna med att hon skulle däcka max en timme efter att hon fått sin medicin. En timme efter första tabletten så kastade Freja boll med katterna och var pigg o glad. Eftersom besvären inte ens nästan dämpats, och klådan var väldigt intensiv gav vi henne en tablett till. Efter ytterligare en timme så höll hon sig i soffan - men bönade o bad oss att busa med henne, stod på huvud och däckade inte.


Efter ännu en halvtimme gav vi henne mer medicin, smorde in hela henne med hydrokortison och däckade henne med att läsa tre böcker och sjunga femtioelva vaggvisor! Hon har mycket fart i kroppen, och det har aldrig varit lätt att däcka henne!


Varning!

Jag såg för ett tag sen med glädje att Marabou klämt fram två nya chokladkakor, och idag hittade jag dem på affärn och tänkte att en torsdag kan vara en bra dag för att frossa i choklad. Men jag frossade inte alls. Blä!


Läkarbesök med prickiga korvungen

Freja var superduktig hos läkaren idag, och förtjänade verkligen sitt lilla bamseklistermärke! :)

Diagnos: okänd allergisk reaktion

Bot: antihistamin 

Dom: mina gener är dåliga och allt dumt lyckas hon ärva av mig!

Kax: Dr ville skriva ut flytande medicin, men jag bad om tabletter och han blev väldigt 
         imponerad över att skrutt kan svälja tabletter, fast hon är så liten!
 


Prickigt

Freja är alldels prickig på hela kroppen. Utslag överallt som kliar och är besvärliga. Stackarn, vi ska till doktorn om en stund och se om vi kan få svar på vad det beror på!Och precis som igår vaknade hon på tok för tidigt idag - 5.15, och var både rastlös o hungrig. Men idag startade vi med ordentlig gröt så hon har faktiskt bara hunnit med ett mål idag! Vid strax efter sju så skulle hon prompt leka med deg, och vad kan en stackars mor göra..? Jo, leka med deg hon oxå:Jag måste haft min dotter som inspirationskälla när jag gjorde en födelsedagstårta på beställning av henne själv. Naturligtvis är hjärtformen en symbol för min kärlek till henne, men jag tänkte mer på att tårtan oxå blev alldeles prickig.. ;) :D

gäsp

Freja har blivit en morgonpigg rackare. Idag slog hon upp sina små blå vid fem.

Ungefär tre timmar för tidigt för min smak. *gäsp*

Och hon vaknar hungrig. Vid fem åt hon flingor o mjölk. Vid halvsju ville hon ha yoghurt. Och för en stund sen krävde hon spagetti och köttfärssås. Ni behöver inte tala om för henne att det var lasagne hon fick - här hemma heter det nämligen köttfärssås med plattspagetti, annars matvägrar en envis treåring!


God morgon på er alla! Äntligen onsdag! :) Det står storstädning på schemat här hemma, jag får se om jag kanske skolkar lite.. Puss!

hon är en överlevare

Min skrutt är en fantastisk tjej. I kväll så blev jag o G lite oeniga om en sak och började tjafsa så smått. Direkt när vår irritation hördes på våra röster så klev Freja in och sa åt oss att vara snälla mot varandra. Jag svarade att vi är snälla, men att vi måste få tjafsa lite oxå, för nu tycker vi olika om en sak. När irritationsnivån höjdes ytterligare avbröt hon hos med bestämd röst och sa att "nu får ni minsann prata snällt med varandra, när ni bråkar så blir det inget roligt". Jag försökte återigen tala om att det är okej att vi tjafsar lite för jag tycker att pappa har fel och han tycker att jag har fel. Då sa hon bara att vi fick vara snälla mot varandra ändå och prata lugnt med varandra och se till att bli sams. Punkt.

Och eftersom vi tjafsade om en skitsak så var det inte så svårt att lyssna på skrutt och sluta tjafsa! :) Det lustiga i kosången är att jag sällan lägger mig i när hon tjafsar med kompisar, så jag vet inte riktigt var hon lärt sig sina fredsmäklarfärdigheter! :)


Skitsaken..? Toapapper!

okej med måndag

Igår gick jag hela dan o tänkte att det faktiskt är helt okej med måndag. Annars är det min riktiga hatdag. Men som läget är nu längtar jag ständigt efter att det ska vara onsdag, och måndag är ju en bra bit på vägen dit!Varför onsdag är bra...?? Säger bara Greys anatomy - livet har sina ljusa stunder! :)Måste påminna mig själv!

Jag har en bebis i magen. Känns så overkligt, att jag måste påminna mig själv lite då o då! :D Jag har känt av bebis ett par veckor nu, men det är bara lite bubbel - jag längtar efter de rediga sparkarna så allt tvivel om liv i magen kan försvinna! Och så man kan kommunicera lite - trycka lite o få en spark till svar o så där - det är myyyysigt! Tror jag ska fixa lite med bebisens kläder i eftermiddag - jag tröstshoppade en hel del när Freja o jag krisade så det finns en hel hög med bebiskläder att elda fantasier med! :)

Jag vet att jag ältat ämnet lite tidigare, men jag är sjukt nervös för hur jag ska överleva den här vintern. Jag fryser som en gris mest hela tiden. Med Freja i magen svettades jag i nio mån, men nu är det motsatsen - jag fryser och svettas inte ens när jag dricker varm choklad! I vanliga fall brukar jag sitta i t-shirt o "datora" vid den här tiden på dygnet, men nu för tiden är jag fullt påklädd tre min efter uppstigning! Brr. Igår var vi i parken en stund - och det slutade med köldfrossa. Jag tar snart på mig min vinterjacka, men vad sjutton ska kunna värma mig i vinter då..?? Och är det nån som har sett termobrallor med plats för gravmage??? Jag fasar på riktigt för vintern. Jag har ju dessutom en treåring som behöver få vara ute mycket och andas frisk luft, springa av sig och allt sånt som småttisar behöver. Pust!

Uppdatering: Jag ska få låna en jacka av en old friend! :) *andas ut lite grann* Och min kloka lillasyster har räddat mina ben bara genom att tipsa mig om termobrallor med hängslen - min har ju faktiskt hängslen! Jag provade dem nyss och jag kommer nog kunna ha dem hela vintern! Om hon inte kommenterat här i bloggen hade jag nog bara tagit för givet att mina gamla inte funkade och fryst ihjäl! :D *andas ut helt o hållet* Stort tack! <3

uppsagd

Så, nu har vi sagt upp Frejas dagisplats. Jag är lite fascinerad över hur mycket känslor detta med dagis väckt, både hos Freja och hos mig själv. Jag har gått från total separationsångest, till total frustration över att missa all egentid, till total förvirring över Frejas inkonsekventa beteende, till total ömhet och beskyddarinstinkt.

Nu är känslovolymen på lagom, hos oss båda. Vi var på dagis idag och sa till fröknarna att vi säger upp vår plats idag, och hämtade hem Frejas saker. Freja var cool, nobbade utan att blinka kompisarnas kontaktförsök, snackade lite lätt med favvofröken och gick därifrån utan att ångra sig en sekund.

Om det vill sig så, finns det nu möjlighet för Freja att vara hemma ända tills hon börjar skolan och det känns faktiskt skönt att det alternativet är levande. Om jag synar mitt eget inre så är det så jag önskar att det ska vara - jag vill ta hand om mitt barn själv! Jag vill följa min dotters framsteg, jag vill se när hon upptäcker livet med sin nyfikenhet, jag vill vara den som tröstar när hon stöter på livets törnar!

Jag kan bara analysera lite på ytan, eftersom jag är på tok för känslomässigt engagerad för att kunna ha någon objektivitet, men visst är det väl så att det resultat vi ser nu beror på både Freja, mig och vår familj. Klart att mina känslor för dagis smittat Freja, även fast jag försökt hålla mig neutral och positiv. Hur som helst känner jag tydligt att Freja själv helst vill vara hemma, och det betyder mest!


dåså

Det kortaste men ändå mest talande sms jag nånsin fått, fick jag för sisådär 6 år sen av min nuvarande man. Vi var "vänner med fördelar" och träffades så fort vi befann oss i samma stad. Tills jag en dag hade en pojkvän, och var tvungen att avvisa G när han sms:ade om att träffas. Hans svar var kort och gott "dåså".

Jag blir fnittrig bara av att tänka på det. Hur G och jag träffades, och hur allt gick till när det så småningom blev vi är tanketröst för mig tråkiga dagar! <3

ett porträtt av mig

Freja har för första gången på egen hand ritat något som föreställer en människa, och hon berättade glatt att det är mig hon ritat:

Det är du mamma, med fint brunt hår, och långa ben.
Och så har du stora ögon, och där ligger bebisen!
Jag känner mig oerhört vacker och är glad att bebisen fick vara med! Ja, bebisen är alltså den röda klumpen som ser ut som min svullna tunga, eller vagel kanske eftersom den sitter fast på mitt högra öga.. :D

att vara Svensson

Vi har varit riktiga präkt-päron idag med. En långprommis på förmiddagen, bullbak och matlagning tillsammans på eftermiddagen, och så hann vi med lite pyssel innan maten oxå.

Jag är förundrad över hur tillfredsställande det är att leva Svensson-liv! Jag har alltid varit anti mot att vara som alla andra, och fått smärre panik när jag varit tvungen att anpassa mig för mycket till andra människor. Men nu är jag småbarnsmorsa, lyckligt gift, och väntar nu dessutom mitt andra barn, troligen en pojke och svensson-idealen är nästan uppnådda. Och jag är lyckligare än nånsin i mitt liv! Som ni kan läsa nedan så eftersträvar jag nu plötsligt oxå ett lugnare temperament.

Kan jag bli mer Svensson..?! :)Kanelbullens dag

Idag har vi bakat kanelbullar här hemma. Världens goaste mellis måste vara ljumma kanelbullar med ett glas kall mjölk - är magen glad så är jag.. ;)


Vi har haft en pysslig dag

Freja har ett nyvaknat intresse för verktyg, och allt som man kan göra med dem. Idag ville hon så gärna spika - hur spelar inte så stor roll, så jag snodde en planka från en trasig lekstuga och så fick Freja gå loss med hammare och spik:
 

Det är oxå viktigt för henne just nu att hennes pappa är bra på många saker, bland annat så vill hon att han ska fixa saker som är sönder. Och Göran är en fantastisk man på många sätt och vis, men han är fan inte händig. Men jag får på moppo av Freja om jag försöker säga emot henne. Så just nu är det en låstassanning här hemma - pappa är jättebra på att laga saker! :D

Vi har oxå målat och gjort lekfigurer a´la Bolibompa och sprungit runt i lägenheten och lekt som småbarn alla tre. Ingen av oss är särskilt bra på att måla, men det är tanken som räknas! :)


Grimasera

Freja har lärt sig grimasera. :D

Hon ber mig vara ledsen och sen får hon mig på bra humör med roliga grimaser - söta unge!
Jacklös fredagmorgon

Åh, så skönt med fredag! När man tittar ut genom fönstret ser det ut att vara en härlig dag med sol o blå himmel - men så sneglar man på termometern och inser att man är lurad! Det är just nu nollgradigt här. Noll grader. Brr! Och jag måste redan nu ta itu med ett problem som jag fasat lite för.. jag måste hitta en jacka som är varm som sjutton - OCH som går att knäppa runt min mage, och som gärna ska funka sent i vinter när magen växt till sig ordentligt. Och som inte kostar skjortan. Känns som en omöjlig ekvation.

Nån som har ett varmt tält liggande..? :)

"F"

Idag stod jag i hallen och väntade på att Freja skulle komma så vi kunde gå ut. Men hon stod o tjatade om nån färgburk som hon tyckte var hennes, men jag sa att det var pappas. Om och om igen. Jag fattade inte varför hon inte kunde släppa burken o komma istället. Till slut gick jag in till henne o kollade vad sjutton hon snackade om. Och där står hon stolt som sjutton o pekar på "F" i Flügger och säger att det står ju att det är hennes! Wow, min skrutt! Jag bekräftade så klart att F är hennes bokstav, precis. :)

Så nu går hon runt här hemma o överallt och letar "F" och är hur duktig som helst!

*stolt mamma*


Idag har jag dessutom njutit av se hur min lyckliga skrutta håller på att återvända. Hon har lekt med ny energi precis så som hon är så himla bra på. När jag borstat färdigt hennes hår så tog hon ivrigt borsten från mig, och i hennes hand så förvandlas piggarna till små varelser som skrattar och hittar på bus tillsammans. Det är härligt att se hennes oändliga fantasi och leklust!

telefonfobi

Jag har en telefon-dag. Jag har fobi mot telefoner, och lyfter absolut inte på luren i onödan. Men idag har jag flera viktiga samtal att klara av - och det roligaste är redan avklarat! Jag har bokat tid för KönsUL på Sibyllekliniken och nu längtar jag ihjäl mig till den 18 nov! :) Sen har jag jagat en förskole-tant på kommunen - och hon har gått för dagen, kl 10.30! Suck. Och snart ska jag ringa min BM och boka tid för besök. :)

Och Freja är snäll och visar oväntat mycket hänsyn när jag ber om att få lugn o ro att ringa. Hon leker lite för sig själv och jag ser en glimt av min gamla hederliga Freja!

Vad har Du för fobi..?


häftigt temperament

Jag har ett ganska häftigt temperament. Jag blir lätt arg och när jag blir arg så undgår det ingen. Jag tvekar aldrig att säga vad jag tycker o tänker och mina känslor är alltid väldigt starka - oavsett om de är positiva eller negativa. Jag är ganska öppen med vilket humör jag är på och hur det påverkar livet. Det har aldrig legat mig i fatet, utan många människor på min väg har uppskattat mitt humör och min öppna personlighet. Jag har har aldrig lidit av det, förrän nu - när jag blivit mamma. Plötsligt är det inte alls charmigt, intressant eller ens roande att mitt humör blixtrar till. Det är bara omoget. Jag själv lider av att inte bara kunna vara en varm, trygg och stabil mamma.

Sen kan jag tacka min lyckliga stjärna för att jag fått en så fantastisk dotter som tacklar sin knäppa mamma hur bra som helst. Hon klappar mig på kinden och säger "det är lugnt, mamma" och är cool med att jag tappar humöret. Hon har förresten själv ett ganska häftigt humör och ibland slår det gnistor om oss båda när vi bråkar som vilka råbarkade typer som helst. Men vi blir båda snabbt på bättre humör, och blir alltid sams och kramas ordentligt. Och jag klargör för henne att jag älskar henne alltid, att det inte är hennes fel att mamma blir arg och säger förlåt för de dumma sakerna jag sa.

Men jag jobbar på att lugna ner mig, men med kroppen full av gravhormoner går det sådär. Jag är säker på att det här bidrar till Frejas behov att få vara med sin mamma på heltid. Och för mig känns det bara bra att hon kan få vara det. Först kände jag mig rejält besviken över att dagis inte funkade, men nu börjar jag kunna känna en viss lättnad över att få ha min skrutt för mig själv ett tag till! :)


RSS 2.0