min bebis är fantastisk!

Joakim är en helt fantastisk bebis! Han har ett så glatt humör att jag ständigt förvånas. Idag var han själv med pappan sin och det gick precis hur bra som helst. Han var på kalas och charmade alla med sitt leende.

Kanske tror man att han köper allt och är med på vad som helst, men så är det verkligen inte. Han är faktiskt ganska mammig, och vi har verkligen ett särskilt band mellan oss. Det är härligt att vara hans mamma!

Och jag överlevde att vara ifrån min kråkunge. När vi satt på bussen hemåt sved det till i magen av intensiv längtan efter världens bästa Joakim. Och ni må tro det var härligt att få pussas o kramas med honom, och snossa i hans nacke. Han luktar underbart och han är så go att jag inte hittar ord för att beskriva hur mitt hjärta brinner för honom. Han är min älskade unge, som gör mig till en bättre människa och sprider lycka i mitt sinne!


Kärlek! <3

Tokiga Tobbe..

.. var hur rolig som helst! :D Både jag, Freja och våra vänner hade riktigt skoj. Tobbe Trollkarl är en entertainer och lyckas på något konstigt sätt rikta sig till både vuxna och barn samtidigt. Han är en skicklig magiker, men trolleriet är bara en del av hans show. Om ni får chansen att se honom tycker jag ni ska ta den! :)



Vi hann med både hamburgarlunch och smarrig fika på kulturhuset. En lyckad dag - tack Maria o Ida för att ni bjöd med oss! <3


En bra dag

Jag har en bra dag! G stannade hemma o städade medan vi gick på kalas, och vad är skönare än att komma hem till ett nystädat hem. :D

Vi var på Astors ettårskalas och hade jätteskoj! Jag fick snacka med andra bebismammor, och älta mammalivet lite - det gör gott för själen! Och barnen lekte o hade superskoj, åt en massa smaskigt och dansade limbo! Joakim fick en egen godispåse! :D



Joakim reser sig upp till stående sen ett tag tillbaka o idag gick han oxå helt på egen hand runt en möbel. Freja blev överlycklig och utbrast Titta mamma, snart fyller han verkligen ett år! För så är det ju, bebisar börjar gå vid ett! :)


Sen har vi advenspyntat här hemma oxå. G o Freja bakar pepparkakopr just nu, så adventsstämningen är verkligen på topp. Snart ska vi mysa framför "Så mycket bättre" och bara ha en skön lördagkväll!

Puss! <3

Fy bubblan :)

Vid middagsbordet idag så var Freja på ovanligt bra humör. Dels satt hon med oss under hela måltiden och bara det är ögonbrynshöjande! Dessutom kläckte hon ur sig ett minnesvärt ord.

Lillebror satt o geggade med maten och hon ville säga åt honom, lite på riktigt och lite på skoj. Och hon funderar ju ganska ordentligt på det här med gott o ont och undrade om hon kunde säga förbannade unge. Nä, det går ju inte. Jag förslog förgrymmade, men det ville hon inte för det är ju Emils ord. Hon sitter och klurar en stund och så kommer det:

Förbubblande unge!

Haha! Fy bubblan får man ju faktiskt säga. :) Joakim skrattade bara till svar o fortsatte gegga med maten.




min dotter!

Joakim är väldigt förkyld och har en helt horribel hosta, och han har sovit i min famn hela natten. Han är jättetrött, men kan inte komma till ro. Jag vet inte vad han speedar på, men han orkar inget och bara gnäller. Men vägrar sova. För en stund sen var jag inne i sovrummet med honom och försökte natta honom. Han bara slänger sig i famnen och till slut ger jag upp med ett uppgivet stön. Freja sitter i köket o ritar under tiden, och när vi kommer dit säger hon:

Mamma, när farfar inte var död så sa han att om jag får en lillebror så kan vi ibland låta honom ligga själv i sovrummet en stund när han är trött.


Koppel och hemligheter

Freja har alltid tyckt om att sätta koppel på sina mjukishundar och dra runt dem i hela lägenheten. När Ellen o Fredrik är här så är det nästan alltid nån av dem som får vara hund i mamma/pappa/barn-leken.

Farbror Peter har ju skaffat hund och lyckan är stooor när hon får hålla i hans koppel. Och hon har vid flera tillfällen försökt sätta koppel på Lilla Blå - men han avskyr det verkligen. Han kryper ihop till en blöt pöl på golvet och vägrar precis allt. Så nu önskar hon sig en hund eller en kanin av tomten. För de kan ju gå i koppel.

Men, så, häromdagen hörde jag henne småprata medan hon lekte på sitt rum. Och hon pratade med tomten. Och försökte förklara för honom att Lilla Blå inte gillar koppel och att det därför är viktigt att hon får ett nytt djur. Och om han kunde berätta vilket djur hon kunde få vore det bra, för då kan hon köpa en sele som passar, medans hon väntar. Så vitt jag vet har tomten ännu inte avslöjat vilket djur hon ska få.

Och det bor ju en curlingmamma även i mig så jag har inlett köpa-kanin-övertalningskampanj på G. Det går sådär. Han köper hellre hund, men hans övertalningskampanj på mig går oxå sådär.

Min goa pojke

Nu kryper han, inte bara några få steg här o där, utan över hela hemmet, hela tiden. :)

Ikväll när jag nattade honom så dräpte han en stor flaska välling för första gången. Och i samma sekund han släppte flaskan visade han med all önskvärd tydlighet att han skulle ha tutt oxå. Först mat och sen kärlek! <3

Freja var livrädd för dammsugaren när hon var liten, och tycker fortfarande att den är ganska obehaglig. Joakim är istället väldigt nyfiken och idag när G dammsög så jagade han dammsugaren med stor iver.. :D


Han gör mig till en bättre människa! <3 <3 <3


godmorgon söndag

Vi tänker ha en skön söndag! Lillebror vaknade 8.45 o storasyster 9.15. Skööönt. Och vi borde städa idag, men lusten saknas så vi skjuter det på framtiden.

Vi ska packa vårt julpaket, och det är skoj på riktigt! Jag lovar att visa o berätta mer senare!

Och så ska jag hitta en nytt matställe för katterna, det är faktiskt högprioriterat idag!

Och så ska jag fixa lite bland barnens kläder.

Massa pyssel hemma alltså, men vi ska ta en höstruskig prommis oxå. Frisk luft gör gott!

Puss på er! <3



Och igår mätte jag Freja, och äntligen har hon passerat en meter - och hon är dölycklig för det betyder att hon får åka elefanterna alldeles själv på grönan i sommar! Karusell är ju sådär lagom skoj.. :D

Min fina dotter

Ja, det är väl ingen som missat att Freja är ett hett ämne för mig. Vi är inne i en helt avskyvärd fas, och jag vrider mig ut och in för att försöka få koll på läget. Men det är svårt. Den hetaste nöten att knäcka är hur hon ska få sig kläder utan att vi bråkar ihjäl oss.

Jag gissar att de flesta ungar är mer eller mindre svåra, men om jag jämför Freja bebis mot Joakim bebis så är det stor skillnad redan. Självklart har det oxå med att göra att jag är olika som mamma åt de två. Men det är i perioder så fantastiskt svårt att vara en bra mamma till Freja att jag känner mig fullkomligt förtvivlad.

Jag vet att det skulle kunna vara lättare om jag bara var hårdare och knäckte hennes vilja och fick henne att lyda mig bra. Men jag är inte intresserad av det. Om jag ville ha en hund skulle jag köpa en.

Jag vill att hennes vilja, tankar, känslor, drömmar, behov och önskningar ska vara minst lika viktiga som mina. Jag lyssnar mer än gärna på henne. Jag älskar att diskutera med henne! Och jag tycker absolut att hon kan få spela ett tråkigt spel trots spelförbud bara för att hon är fyndig och argumenterar bra.

Men jag vill inte kriga om allt hela tiden. Jag önskar att de vardagliga måste-sakerna (som att klä på sig, borsta tänderna osv) kunde flyta på utan tjafs o bråk. Men det gör det inte. Och jag har provat allt! Jag har varit überpedagogisk, jag har varit megatydlig, jag har varit apförbannad, jag har gett henne makten över situationen - men allt med samma resultat: hon får inget gjort utan bara tjafsar o gnäller o leker bebis. Och jag blir arg.

Pust.

Jag ska nu prova att släppa allt ansvar till henne, med början på tisdag när vi ska iväg till dagis. Jag ska fixa i klädkammarn o i hallen så att hon lätt ser o når alla sina kläder. Sen tänker jag ställa äggklockan o visa henne. Och om hon inte är klar när klockan ringer får det bli ännu en tråkig dag hemma. För det är den adekvata konsekvensen. Man kan ju inte gnälla sig hemma o sen få ha en bra/rolig/mysig dag hemma. Nä, då får man ha en tråkdag så man fattar att det är värt att klä på sig o komma iväg till dagis (eller vart vi nu ska!).

Wish me luck!


Mina fina barn - en bildkavalkad


Den här gulliga bebisen åt kattmat för första gången idag! Han var inte riktigt såhär glad när hans nästan hysteriska mamma tvättade munnen på honom.


Tjejen som plötsligt inte vill titta på TV alls - hon vill bara, bara spela på datorn.


Man kan tro att han knäpper händerna i bön, och kanske gör han det - vi hänger ju ganska mycket på kyrkans öppna förskola. Och som mamma skulle jag bli glad om han fann trygghet i kyrkan. De som känner mig vet att det är en kovändning, men man lär så länge man lever!


Gladaste ungen i hela världen! Igår var vi och stooorhandlade och han satt nöjd i kundvagnen i 1,5 timme!!!


Freja och hennes älskade Lilla Blå. Han ser kanske plågad ut på bilden, men jag vet att han spinner, knäppkatten. Freja önskar så att han kunde gå i koppel, men tyvärr så är det inte hans favvosyssla, han åker mycket hellre dockvagn!

så mycket bättre

G övertygade mig för några veckor sen om att vi skulle kolla på fyrans lördagssatsning, och nu sitter jag som trollbunden framför tv:n och diggar hårt till alla "nya" låtar. Jag som aldrig varit nån tv-tok tipsar alltså om ett jäkligt bra program igen!

Jag ser fram emot kommande säsonger. Jag har roat mig med att klura ut min favoritsjua:

Robyn, Per Gessle, Carola, Markoolio, Björn Skifs, Magnus Uggla o Lill Lindfors.

:)

Tråkigheter

Det enda jag egentligen har behov av att skriva om är det enda jag inte ska skriva om. Lite knepig sits. Men jag klarar inte att dela min ledsenhet o mötas av tystnad. Så därför blir jag tyst. Men jag vill inte att min blogg ska vara tyst för jag gillar den för mycket för det.


Freja har gjort sig förtjänt av en tråkig dag hemma och har därför både tv och dator-förbud. Och hon är såå rastlös. Nyss föreslog hon en kompromiss:

Men, mamma, om jag får sätta på datorn så kan jag spela ett tråkigt spel!

:)

Jag hoppas ni alla får ett extra gosigt fredagsmys och en härligt trevlig helg! <3


blottad själ kräver reaktion

Den här dagen började inget bra, och jag skrev ett öppet inlägg här i bloggen om det. Men jag har tagit bort det. Jag tycker det är för drygt med folk som är inne här o läser o ser rakt in i min själ och sen inte ens lämnar en kommentar.

Så jag håller mig till mina lagom ytliga inlägg. Så.


Godnatt världen!

Hade huvudet fullt av fyndiga saker jag skulle skriva här, men jag har gäspat bort dem, tyvärr. Jag funderar på att ha en hemmadag i morgon, och då kan jag bland annat berätta mer om Frejas hemliga samtal med tomten. Men nu är det dags för den här trötta bloggaren att slockna.

Jag hoppas ni får en god natts sömn och vaknar pigga o energiska imorgon! Godnatt!

nån som vill ringa dr åt mig

Jag har väldigt ont i mitt vänstra knä. Och det har jag haft mer eller mindre sen jag bröt benet för drygt tre år sen. Men nu har jag extremt ont på ett sätt som jag inte kan förstå. Och ungefär varenda kväll den sista månaden har jag lovat mig själv att ringa VC eller SöS, eller åtminstone sjukvårdsrådgivningen nästa morgon. Och precis varenda morgon har jag tänkt att "nä, idag känns det mycket bättre, det är nog bra nu".

Varför ska det vara så jäkla svårt för mig att ringa självklara samtal?!!

Suck.

bildbevis på att han är så söt som jag lovat

Jag hade inga nya, bra bilder på andra datorn heller. Så för att hålla vad jag lovat lekte jag paparazzi när vi kommit hem från babyrytmik o ÖF-besök. Han är trött och vill hellre att jag myser med honom, men några bilder blev okej:









Och sen var jag tvungen att ge upp, han ville äta på mig och sova! <3

världens gladaste bebis

Joakim har fyllt åtta månader så jag tänkte jag skulle uppdatera lite om honom. Jag kommer rabbla en massa tråkig fakta, mest för att det är så himla bra att ha nerskrivet men oxå för att det kanske finns en o annan som är intresserad. Alla ni andra kan enkelt låta bli att läsa! :)

Joakim är en av de gladaste ungar jag nånsin träffat - och det är alldeles underbart att se hur han sprider glädje kring sig till kända och okända. När vi står i kön på ICA så hittar han nån att le och skratta med, och folk faller som furor och kan inte motstå hans leenden. När vi är på öppna förskolan så är han ständigt uppvaktad av andra mammor och av fröknarna. Och jag kan bara stå vid sidan, le stolt och häpna över att min lille kille är betydligt mer social och omtyckt än jag nånsin kommer vara. :)

BVC idag: 73,5cm och 11,2kg. Han är ingen liten kille. Jag vann faktiskt en bärsjal i en webshops tävling på FB - de gillade tydligen min motivering som var att det är tungt att bära en bebis som är så tung som min, särskilt när man bor två trappor upp utan hiss.

Joakim rör på sig massor, men han varken kryper eller ålar än. Han tar ett krypsteg och sen sätter han sig och så upprepar han det och kan ta sig ganska långt. Vi har trott ganska länge att han ska krypa vilken dag som helst, men det låter tydligen dröja på sig, ordentligt. Så han sitter, och sätter sig upp, och jobbar oxå på att ställa sig upp. Emellanåt gillar han oxå att gåträna.

Han sover middag två eller ibland tre gånger, och oftast bara en halvtimme åt gången. Han somnar alltid ganska enkelt vid bröstet eller i famnen, men vaknar sen triljoner gånger. Han vill ammas nätterna igenom - jag har klockat honom och han sover i stort sett aldrig längre än två timmar i sträck. Vissa nätter vaknar han en gång i halvtimmen. Men jag älskar honom oändligt ändå! <3

Jag gissar att det bara är min mamma o min storasyster som hängt med så här långt - tack för ert intresse för mitt liv, mina barn och min vardag! Älskar er! <3 <3 <3


Och tyvärr hittar jag inga bilder på kråkungen på den här datorn, men lovar att bjussa på massa bilder imorgon!

Godnatt! <3


eller hellre fult än tråkigt

Vi satt i köket o målade pastahalsbandet Freja gjorde igår, och hade det ganska ljusgrått. En trevlig stund. Men lillebror tappade lusten att sitta där så jag gick in med honom till vardagsrummet o byggde torn som han glatt rasade. Under tiden jag leker med Joakim så målar Freja färdigt, och springer för att tvätta sina händer. Sen ville hon tvätta sitt lego - dvs bada legot i handfatet. Det brukar kunna bli blött på golvet, men det struntade jag idag och lät henne hållas. Efter en stund kommer hon hoppande och vill visa mig hur fint hon gjort:

 
Hon hade vikt pappret så fint o lagt lego ovanpå för att torka, stolt som sjutton.

Men, hon glömde tala om hur fint hon gjort på köksbordet, köksgolvet, stolsdynan och kaklet på toaletten:


Tur att mitt motto är Hellre kul än fint!


en grå dag

Vädret utanför fönstret har färgat av sig på både mitt, Joakims och Frejas humör. Joakim gnölar o så smånyper han mig hela tiden så jag kan inte ha honom i famnen. Freja gnäller o piper, och kan ingenting själv. Jag gäspar o suckar, och funderar på att ta fram öronproppar. När vi åt nyss hade jag en bebis som absolut skulle äta själv. Och en fyraåring som absolut inte kunde äta själv.

Visst är livet härligt! <3

Mot BVC

Jag önskar att morgonen var ett par timmar längre än den vanligtvis är. Vi måste alltid stressa o skynda o ha en massa bråttom. Och så även idag - fast vi ska på BVC först 9.45. Nästan pinsamt, men så är det. Så nu ska vi ila iväg på åttamånaderskoll och ny synkoll på fyraårsFreja!

Ha en bra dag, folks! <3

en toppendag

Idag har jag tagit med mina odöpta barn till kyrkan på dopfest.

Vi har provat olika instrument, sjungit massor, pysslat o gjort pastahalsband, lunchat, gått på gudstjänst, tagit nattvard och fikat tårta tillsammans med våra ÖF-bästisar.

Och vi har haft det väldigt trevligt, en riktig toppendag!

Nu ska vi mysa med G o ha en toppenkväll med pizza o soffmys!

På återseende! Puss & kram!

Fars Dag


Idag är det G´s dag! Och han firar det med att göra det bästa han vet - han ska jobba!

Nä, skämt åsido, jag är ganska säker på att han helst är med sin fina familj, men han är en riktig arbetsnarkoman. Jag kan ibland önska att jag bara hade hälften av hans moral på den punkten.




Freja hade tänkt ge sin pappa en fin ödla hon gjort i gips, men har nu ändrat sig och vill att vi ska göra ett fint kort till honom. Och det började vi med igår - och gjorde eget papper. Freja fick sån pysselpresent av sin kusin Tuva när hon fyllde år - tack, tack! :) Idag ska vi klippa o klistra till ett fint farsdag-kort.

Jag är glad att Freja är nöjd med att ge lite, och inte pratar om att köpa en massa. På mors dag skulle jag bli överlycklig om jag fick en fin ödla, eller vad som helst som hon gjort själv. 



Min pappa är i himlen, eller möjligen i helvetet, men jag tänker lite extra på honom idag! <3

Ha en fin dag alla fina pappor! <3



att natta barn

Jag har egentligen inget emot att natta barn. Det är en mysig stund och oftast ett nära o kärleksfullt avslut på dagen. Jag tycker inte att barn behöver somna eller sova själva så länge de inte efterfrågar det. Freja sov t ex inne i stora sängen (ett mycket bättre uttryck än "vår säng") ända tills hon var tre år och själv ville prova sova i sin säng i egna rummet. Hon sover nästan uteslutande i egen säng nu, det händer kanske en gång på tio att hon kommer in till oss tiiidigt på morgonen o somnar om under mitt täcke. Och vi nattar henne fortfarande med att läsa bok, vaggvisa, kramar o klappar och sen ligger hon o lyssnar på CD-saga tills hon somnar.

Jag brukar amma, sjunga vaggvisor, smeka, buffa, pussa och vagga i famnen - vad som nu krävs för att barnet ska somna. Och jag gillar det. Men det finns en sak som jag verkligen inte klarar av. Det går på mina nerver och jag blir sååå irriterad.

Och det är när barnet somnat, sover tungt och sen ändå plötsligt slår upp ögonen och absolut inte vill sova. Och jag menar inte när man försöker lägga ner barnet, eller så. Nä, jag menar när det händer utan synbar anledning. Jag ryser. Varför gör ett barn så?! Och varför stör det mig så..??? Brr.

Freja gjorde så ganska mycket emellanåt. Frejas kusin gjorde så nästan varenda kväll. Joakim gör det nästan aldrig, men idag gjorde han det. Men jag la ner honom på kudden, väste nåt ohörbart, sa åt honom att sova o gick därifrån. Och han somnade. Tokunge! :)

Vårt novemberprojekt - julpaket!

Jag är så glad att jag hittat Hoppets stjärna och att man kan skicka julpaket till fattiga familjer i olika delar av världen med dem. Vi gjorde det förra året, och det kändes oväntat bra i själen.

Jag tycker oxå att det är en väldigt bra sak för Freja att göra. Hon satt o grät när vi packade ner spagettipaketen och allt annat, för hon var rädd att hon inte skulle få nån mat sen. Men det är så värdefullt att ge henne en chans att på ett riktigt handgripligt sätt förstå att alla inte har det lika bra som hon. Att det finns barn som alltid är hungriga, kalla, rädda och trötta, och som saknar allt det som vi räknar som självklart. Och det känns oxå väldigt värdefullt att ge henne en chans att dela med sig, att nånstans kanske känna glädje i att ge. 

I år har vi sagt att hon och Joakim ska få välja varsin leksak som vi ska packa ner i julpaketet. Och det är svårt för Freja, men vi pratar om det och har gott om tid att försöka förstå och hitta rätta känslan.


Förra året, en sådär lagom nöjd Freja mitt i packandet av julpaketet.


Jag kan rekommendera alla att skicka ett julpaket! Det är ju egentligen bara skönt att rensa ut i skafferier o skåp allt sånt som inte används, och sen kanske komplettera med lite torrvaror inköpta på Willys eller ÖB- det blir inte ens dyrt! :)




kråkungen

Joakim tränar krypning dagarna i ända o hamnar väääldigt ofta liggande på mage. Och knäppungen vägrar att vända sig från mage till rygg. Så han kvider o gnölar tills jag vänder på honom, eller sätter honom upp. Men nu är det inte längre så, och inte för att han lärt sig vända sig från mage till rygg. Nä, han har kommit på att han kan sätta sig upp alldeles själv! :D

Men det är bitterljuvt att min lilla bebis så snabbt blir stor. Klart att jag blir stolt som en tupp när han är så duktig o fin! Men det är oxå läskigt o lite ångestfyllt att bebistiden flyger förbi så snabbt!


Jag gillar inte vuxna

Jag tycker att vuxna människor är svåra. Det är så mycket meck med normer för hur man ska bete sig, så mycket "spel" kring vad man ska och inte ska säga. Så mycket känsliga egon att ta hänsyn till och inte ta hänsyn till. Så mycket tupperi och så mycket självhävdande. Så mycket med att man inte kan visa att man gillar nån och så mycket kring vem man ska låtsas gilla. Det är sura miner här och huvuden som vänds bort där, det är fejksmile hit och ryggdunk dit. Jag blir alldeles snurrig. Och ofta sårad o ledsen. Vuxna tjejer är värst. Blä!

Tacka vet jag barn. De är enklare och betydligt mycket mer rakt på sak. De spelar inga spel. De är som de är och jag kommer alltid funka bäst tillsammans med barn!

min kloka unge

Häromdan satt Freja o bläddrade i en leksakskatalog och ville ha allt hon såg. Jag försökte prata med henne att man får välja vad man vill önska sig i julklapp, man kan ju inte önska allt. Hon tog motvilligt emot mina synpunkter. Men så idag kom hon på en bra lösning på det problemet.

Alldeles nyss var det reklam för ett smurflekhus på barn-tv, och både Freja och jag tittade med stora ögon. Jag älskar smurfarna! När jag var liten låg leksaksaffären vägg i vägg med systembolaget - och under tiden pappa köpte öl fick jag välja en smurf. Ni kan tro att min smurfsamling är stor! 

Freja blev ju väldigt sugen på att önska sig smurfhuset, men bet sig ändå i tungan och efter en intensivt tyst stund säger hon: Mamma, du kan köpa smurfhuset till lillebror! Så kan jag låna liiite av honom bara!

:D


en bild att bli glad av

Jag har fått några härliga bilder av fotografen från SvD som var här. Stort tack! :)



Fotograf: Tomas Oneborg, SvD

mysig, mjuk o go och len söndagkväll

Jag har suttit med barnen på vardagsrumsgolvet mest hela kvällen och klockan rann på utan att jag märkte det. Men barnen har varit supergoa och på TV:n har "Ensam mamma söker" o "Bridget Jones" rullat o spridit skön stämning. Barnen har precis somnat o klockan är 22! Jag ser fram emot en minst lika skön måndagsovmorgon! :)

Freja har trubadurat för oss med egna låtar; jag är vacker som en gumma och när jag vandrar över jorden. Riktigt fina sånger. Jag känner mig lugn, om visslarkarriären går åt skogen kan hon alltid satsa på att bli låtskrivare.


Här hade det kunnat vara en bild på trubadur-Freja, men eftersom min dotter envisas med att springa runt naken här hemma får ni nöja er med den här bilden på en småtrött sötnos!

Joakim har roat oss med att ta sitt första riktigt riktiga krypsteg!



Nu ska jag snart gå o lägga mig o försöka föreställa mig hur det ska bli att vara med i SvD imorgon! :D

Gonatt alla goa! <3


Jag=mammazilla?

Freja är helt fantastiskt bra på att vissla! Hon började sin hårdträning på egen hand i somras, bestämde sig plötsligt för att hon ville kunna vissla och efter nån vecka med luftblåsande så kom plötsligt en svag nästan ohörbar ton. Och därifrån gick det undan och nu så visslar hon bättre än de flesta. Hon visslar t o m melodier utan större svårigheter.

Och nu tänkte jag att man kanske skulle dra lite nytta utav detta. Jag kan tänka mig att träna henne, och serva med lagom trudeluttiga utmaningar och så kanske hon kan bli ett visslar-underbarn..?!


Vinnaren av Talang 2011..?!


min näsa o mina barn

Joakim ligger i min famn o luktar så förtvivlat gott. Hans andedräkt är varm av sömn och jag sniffar i mig hela hans doft som om det vore kärlek i luktpartikelform. Jag häpnar över hur mycket min näsa gillar mina barn, oxå när de egentligen luktar illa. Jag njuter av att känna alla deras olika lukter, och är förmodligen knäpp, eller modershormonskadad. Men det är bra oxå att ha en känslig näsa - den talar om när Freja håller på att bli sjuk, när Joakim snart behöver ny blöja, när Freja behöver smörja in huden och när Joakim har ont i magen! :)

Jag minns en gång när Freja var liten ettåring och plötsligt en dag luktade konstigt. Jag kände inte igen hennes lukt och jag slet förtvivlat mitt hår för att förstå vad som hände. Jag var extremt rädd att hon skulle fortsätta lukta så, att det betydde att hennes bebislukt var slut o att det var så hennes egentliga kroppslukt var. Men G kom hem från jobbet o knäckte nöten - han kände att hon luktade gammal vitlök. Och allt var bara ett resultat av att jag haft vitlöksfrossa kvällen innan och sedan ammat Freja som vanligt. Det var obeskrivligt skönt när hon några dagar senare luktade som sig själv igen!

Nu ska jag snussa vidare på min lillgrabb! <3 Ha en riktig toppenkväll! Puss!

Vad gör en prinsessa på mitt köksbord?


wow

Precis just denna sekund så sover båda mina barn, samtidigt! Det är sensationellt.

Och jäkligt skönt.

Freja har inte vett att ta det lungt när hon är sjuk utan har speedat på här hemma i vanlig ordning. Men egentligen är hon nog helt slut för hon har brustit ut i häftiga gråtattacker vid minsta lilla motgång. Till slut kände jag att jag måste ingripa, så jag la henne i sängen, drog ner rullgardinen, stoppade nappen i hennes mun, satte på sago-cd och stoppade om henne ordentligt - och tro på f#n - hon somnade!

Jag ville bara tala om det för er.

Nu ska jag sätta mig och andaktligt njuta av tystnaden. Ah..

maskerad-tider

Jag minns från min uppväxt hur fantastiskt kul det var att klä ut sig. Och på den tiden fanns ju inga färdiga dräkter. När jag skulle vara troll i skolan tog mamma ett par gamla manchesterbrallor o klippte sönder dem - och det var ju superspännande i min värld. Och jag kände mig verkligen som ett döcoolt troll i mina byxor med fransar.

Freja har redan varit på ett halloweenkalas och inför detta kalas försökte jag vara uppfinningsrik. Frejas idé var att göra en spökdräkt av ett gammalt lakan - sagt och gjort, vi mätte och klippte. Och klippte fel. Så pga att jag har två vänsterhänder när det gäller pyssel o sömnad fick vi raskt kläcka nya idéer. Freja var mest ledsen över att inte få vara spöke och jag brainstormade så gott jag kunde, och tycker att jag fick till det riktigt bra:


Kan ni tänka er en sötare superhjältinna?

Det kunde Freja o skrotade mitt fina arbete i en handvändning. Efter mycket bök o stök lyckades vi fixa till en söt liten kissekatt:


Och den söta kissen gick oxå, med svansen mellan benen på kalas.

Inför helgens två maskeradkalas har vi två färdigköpta klänningar som väntar på att få visas upp. Jag kan bara sucka lite i smyg över att behöva vara ett barn av min tid - slit o släng. Önskar jag kunde vara retro på riktigt och att jag kunde sy själv!

RSS 2.0