Veckans skörd

..av roliga citat från min dotter:

Hon står i lekparken o pekar på de små lekstugorna: Där borta bor min lillasyster, hon som heter pojke. Och där borta bor du o jag, mamma. Du heter "F" och jag heter "Aaa". Ja, bra, då vet vi.

Nä, mamma, Saga är visst min kusin. Det är hon visst..! Dumma dig, du vet fel.

Oj, mamma, har du sett, en sån mörk o kuslig skog. Där bor trollen, men spökena jagar bort dem. Jag är rädd ändå.

Hon o jag sitter o bläddrar i ett fotoalbum från graviditeten och från när hon var bebis. När vi är färdiga frågar hon Kan vi läsa boken där jag ligger i pappas mage nu?

Idag så ville hon att jag skulle leka med henne och jag frågade vad vi skulle leka; Jo, vi ska åka till mormor med bilen, och den är full med fisk så vi kan sitta i bakluckan du och jag ,mamma!

Varför varför?

Vad sjutton måste hon fråga om allt för? Nyss fick jag frågan "var ska vägen gå, mamma?" - vad svarar man på det? Jag svarade "hem",och hon blev ganska nöjd, eller i alla fall tillräckligt förbryllad för att inte fråga vidare.

Jag kan inte ens läsa en bok för min dotter längre, för hon avbryter när det är som mest spännande för att fråga Varför det rä gult där? Varför det är rött där? Varför är det papper i boken? och så vidare ända tills mitt huvud sprängs och jag ger henne en glass bara för att få njuta av tystnaden i tretton sekunder!

Men, det jag undrar, varför så mycket varför? vad vinner hon på det..? Skulle hon inte "få ihop" en riktig omvärldsförståelse utan att fråga om allt tusen gånger...??? Eller stimulerar hon sin språkutveckling..?  

Snälla, nån, svara mig - varför varför???

:-)

RSS 2.0