En bra dag

Vi har haft en bra dag idag! Det behövde vi så väl!

Göran tog ledigt o det var bra för oss alla tre! Eller fyra..;) Och Freja har haft en bus-onsdag; med glass före maten, restaurangbesök, smågodis och fri TV hela eftermiddan. Hon har njutit i fulla drag och jag har laddat ny energi. Man kan faktiskt räkna dagens hysteriska utbrott på en hand - phu! :)

Och vi har valt nya tapeter till hallen - bruna, jättefina! Tyvärr kunde man inte sno bilder från decoramas hemsida, annars hade jag gärna delat med mig! Och Göran var på extremt bra humör, så när jag hittade supersnygga tapeter till sovrummet sa han "ja!". :D Nu ska jag bara lyckas övertala honom att fixa väggarna i Frejas rum - men ska vänta tills efter KönsUL, så jag vet om Freja kan få sina önskade rosa väggar eller inte.. :D

Och nu sover Freja gott efter en konfliktfri nattning - för första gången på allt för länge. Göran målar i hallen och jag kollar på IDOL och bloggar. Och om en halvtimme är det äntligen dags för säsongsstarten på Greys Anatomy!!!

Kan livet bli bättre..?! :)


Jag har träffat Kraken idag!

Idag var det dags för rutin ultraljud på SöS. Freja vägrade barnvakt men kunde under protest gå med på att köpa glass med pappa under tiden mamma träffade bebisdoktorn. Så, jag fick alltså göra ultraljudet själv, lite läskigt men jag var en stor flicka och tog det med fattning.

Kraken var livlig, söt och alldeles fantastiskt välmående.

Allt såg precis så bra ut som man önskar!

Kraken kliar sig i pannan:


Inte världens bästa bild, men förmodligen världens sötaste bebis! :)


Jag frågade lite försiktigt om vilket kön bebis kan tänkas ha, men det var väldigt svårt att se, tyvärr. Men jag hotade BM med "Tusen nålar" och då kunde hon klämma ur sig en vag gissning - Kanske att det lutar lite mer åt att det är en pojke, men det är väldigt osäkert.

Vi tänker göra ett KönsUL om några veckor i alla fall och få veta mer säkert. :)

 


Jag har landat lite

Det känns lugnare nu, när jag bestämt mig för att inte bråka med Freja om dagis.

Och så kom jag på att det är förmodligen tusen gånger jobbigare för henne, på insidan, och det gav mig nytt tålamod, och en nytändning som mamma. Jag har också fått lite distans till allt och kan förstå lite bättre vad som händer med Freja, mig och oss tillsammans.

*andas ut lite*

No comments

Usch, nu är jag lite brydd över detta med bloggande. Jag öppnar mig, skriver om det svåraste i livet och får nästan inga svar. Mamma är undantaget! :) Jag vet att det nästan bara är folk som känner mig som läser, och då blir det så tyst på nåt vis när ingen svarar eller säger något. Nu ska ingen ha dåligt samvete över att inte ha lämnat kommentar, det är bara jag som gör en ny erfarenhet. Man lär sig något nytt varje dag.


diss

Jag är på disshumör:


*BarnTV - shit vad mycket dynga som visas. Jag är 70talist och naturligtvis älskar jag Fem 
  myror, från A till Ö och allt vad Astrid Lindgren är - men det är ju så dålig kvalitet på de 
  gamla inspelningarna att varken jag eller barnet i familjen ids titta på det.

*Min man som har så jävla hög arbetsmoral att han tappar bort sin familj.

*Telefonförsäljare - de sista dagarna har jag klart o tydligt tackat nej till Stora romanklubbens
  erbjudande åtminstone tre gånger men nog fan fortsätter de ringa. Grr.

*Saltlakrits - det finns ingen saltlakrits som är värd sitt namn, de är ju salta i ungefär 3
  millisekunder och sen smakar de sockerkaramell precis som allt annat skitgodis.

*Min hud är inte gjord för att leva i denna kyla, jag blir torr som fnöske och när det vill sig
  riktigt väl så får jag köldutslag över hela kroppen som kliar så jag blir tokig. 

*BVC - jag önskar det var lättare att be dem om hjälp, när föräldrandet krisar som det gör
  för mig nu.

*Roomservice - varför finns det bara på hotell..?!? Borde vara varje ledsen mammas rättighet
  att bara lyfta på luren och få god mat serverad i sängen! 

*Arbetsmarknaden - varför är det arbetsgivarna som bestämmer? Borde vara så att jag säger
  vad jag vill ha så får arbetsgivarna försöka klå varandra med bra erbjudanden. Dumma.

en inblick i mitt kaos

I morse när jag påminde Freja om att det är dagis idag så blev hon hysterisk. Och hon fortsatt skrika oavsett vad jag sa och alla mina försök att få kontakt med henne stupade. Jag är helt slut, och det dröjde inte länge förrän mina tårar sprutade oxå. Hon slog på mig, bet mig och var extremt arg o ledsen, allt på en gång. Till slut gömde jag mig i duschen (mitt stärkande knark). Jag hör hur hon fortsätter skrika en bra stund och önskar egentligen bara att hon ska bli tyst, för det känns som min själ kommer gå sönder av allt skrikande.

Så efter en stund blir det så äntligen tyst, och plötsligt står hon brevid duschen och så säger hon med sprucken röst - "Mamma, du är min mamma och det är ditt jobb att trösta mig när jag är ledsen. Du behöver klappa på mig nu." Och sen duschade vi tillsammans, jag klappade på henne och vi kramades ordentligt.

Vi var sams ända tills det var dags att gå ut ur duschen. Det vägrade hon, och skrek hysteriskt: "
Jag vill inte gå på dagis. Det räcker för mig med dagis nu. Jag vill inte mer."

Och då bestämde jag mig för att sluta kämpa och ge upp dagis nu. Så nu ska jag bara samla ihop tankarna och prata igenom med Göran, sen ska jag avsäga oss vår dagisplats. Kanske gör vi ett nytt försök på en annan förskola i januari. Vi får se.

Nu ska vi försöka överleva den här krisen/fasen/helvetet vi genomlider nu, min dotter o jag. 


dagsformen är vissen

Livet med Freja är en ständig kamp just nu. Mammighet och trots är en obra kombo.

Nu har Göran dragit igång omtapetsering i hallen, i samarbete med Freja bara för att hålla henne borta från mig lite, eftersom jag snart inte har nån ork kvar. Jag kanske ska höja belöningen till den som kan komma med tips så jag hittar min borttappade dotter.

Vi var på dagis idag. Hon satt i mitt knä och ignorerade alla kontaktförsök både från fröknar och från andra barn. Surade bara. Och grävde i mina fickor - och när hon hittade en chokladbit tog jag alla mammors bästa genväg: jag mutade. Okej, du får chokladbiten på vägen hem om du springer iväg o leker nu. Och hon sprang iväg. Och hon lekte. Hon var glad, ända tills det var dags att gå hem för då ville hon absolut följa med de andra barnen in och äta lunch. Men det var inte enligt plan så jag fick bära hem en arg o ledsen dotter.

När jag för en stund sen tog upp ämnet dagis så blev hon hysterisk - hon vill inte gå på dagis!

Livet känns lite visset.


den förste indianen..?!

I natt hade jag en underlig dröm.

Jag levde tillsammans med en hel hög med burdusa grottmänniskor på ett stort skepp. Vi försökte komma i land lite här o var men det var få som uppskattade vår våldsamma påhälsning och alla försvarade sig med ännu mer våld. Vi började få ont om mat på båten och vid vårt sista landstigningsförsök så blev vi tillfångatagna och vårt skepp eldades upp. Jag höll hela tiden en låg profil, och när alla mina "medmänniskor" blev infångade så lyckades jag smita undan o behålla min frihet. Jag levde som ett djur i skogen och tog mig fram ljudlöst. När jag stötte på andra människor så stal jag bara mat av dem, men försökte i möjligaste mån undvika konfrontationer. Men om jag blev attackerad så försvarade jag mig hur bra som helst. Jag minns särskilt en man som jag dödade genom att dra i hans skinn på halsen o gnaga på det, tills jag blottat halspulsådern - och den bet jag av i ett nafs. Plötsligt svingades jag tillbaka till nutid och stod i duschen och försökte tvätta mig ren från allt blod.

Jag vaknade med en grymtning och en kurrande mage.
ett tappert försök

Jag hade ett roligt inlägg på gång om hur jag ser fram emot att få syskonmatcha Freja o bebis, men att jag är otålig och i väntan på bebis matchar Freja med hennes docka istället. Jag skulle bara ta några kort så skulle inlägget i stort sett skriva sig själv.

Men, jag glömde visst hur kamerafientlig Freja är:


Dockan poserade i alla fall hur fint som helst:en ko med personlighet

Freja fick en pyssellåda med gipsfigurer i present av moster Veronika med familj. Jätteskoj tyckte Freja. Jättesvårt tyckte mamma Nettan. Men vi gjorde ett bra jobb tycker jag:Och så här plastig tyckte tillverkaren att kon skulle se ut:


Det är tur att man har lite talang, och det är verkligen skönt att se att Frejas verklighetsuppfattning är så.. hrm.. kreativ! :)

Blinka lilla stjärna

Blinka lilla stjärna är en så fin visa, och jag tror att de flesta av oss sjunger den förr eller senare. Det finns tre verser som inte är så kända och nu vill jag slå ett slag för hela visan! :)


Blinka lilla stjärna där
hur jag undrar vad du är
Fjärran lockar du min syn
lik en diamant i skyn
Blinka lilla stjärna där
hur jag undrar vad du är


När den sköna sol gått ner
strax du kommer fram och ler
Börjar klar din stilla gång
glimmar glimmar natten lång
Blinka lilla stjärna där
hur jag undrar vad du är


Vandraren på nattlig stig
för ditt ljus, han älskar dig
Han ej hade sett att gå
om du inte glimmat så
Blinka lilla stjärna där
hur jag undrar vad du är


Ofta du med blick så fin
tittar genom min gardin
Sluter ögat ej förrän
solen visar sig igen
Blinka lilla stjärna där
hur jag undrar vad du är


Efterlysning

Min tuffa o kavata dotter är borta! I stället har jag här en osäker, otrygg, olycklig - ja, ni kan ta alla positiva ord och sätta ett "o" framför så har ni en fin beskrivning på den treåring som jag delar mitt liv med just nu. Är det en fas..? Eller har jag misslyckats helt o hållet som mamma? Jag vete sjutton. 

Men idag firar vi födelsedag här hemma, och Freja fick välja present alldeles själv till sin pappa - tror ni han blir glad att få en playmobil- hundfamilj..?? :D Det tror jag. Freja frågade mig lite försiktigt om hon skulle få låna voffsingarna av pappa och jag sa att jag trodde nog att han ville att hon ska ta hand om dem åt honom. :D

 

Well, en riklig belöning väntar den som kan ge tips på hur jag ska hitta min dotter igen!


Greys

Nu är hösten här på riktigt - Greys anatomy har småstartat, och jag älskar det! Vi har fått en påminnelse om varför vi sitter som klistrade framför femman vid 21 vareviga onsdag.

Jag älskar dem alla! Izzy o Omalley måste överleva! Och nog sjutton ska väl McDreamy o intelängredeppMeredith kunna gifta sig på riktigt. Och lillGreys o McSteamy ska väl lyckas bli vuxna tillsammans, eller vore det synd på seriens hunk, kanske..?! Bailey stackarn som är sån hjälte att hon inte hinner med sin familj - inte ens jag kan döma henne. Och allas vår älskade Christina - ska hon bli mänsklig och ha en känslosam relation. Undrens tid är inte förbi. I love them all.

Vem älskar du mest..? :)

tårar

Freja har aldrig tidigare gråtit med tårar. Hon har helt enkelt alltid "torrgråtit", och jag har varit lite förundrad över det. Men BVC lugnar ju som alltid med att "allt är normalt".

Sen hon fyllde tre år/blev stor tjej/slutade med napp/började sova i egen säng/började på dagis har nånting hänt med min lilla tjej. Hon kan vara så olycklig emellanåt att jag blir rädd. Det verkar mer och mer som hon ärvt mitt mörka sinnelag istället för Görans livsglädje, som jag hittills trott. Hon har ju varit den gladaste ungen ever. Men inte längre.

Idag har hon varit ännu mer olycklig. Vi ska ha gäster i morgon så jag har städat idag. I vanliga fall hjälper hon glatt till med städningen, men inte idag. Hon har bokstavligt talat stått bakom mig och gråtit, för hon vill inte vara själv. Jag har satt på TV åt henne - ett universalhjälpmedel som alltid funkat - men nä, inte ens favoritprogrammen har skingrat hennes olycka.

Och så idag - för första gången nånsin så trillade det tårar ner för hennes kind.Inga stora krokodiltårar, men ändå. För er som blir oroliga kan jag lugna er med att jag tröstat Freja en bra stund utan kamera och att ledsenheten tog ny fart när jag fotograferade henne. Och hon ville oxå att jag skulle ta kort -så hon fick se tårarna med egna ögon, utifrån..:)Jag vill passa på att länka till Kethupmamman som skriver om bloggande och kamerapigga mammor idag. Läsvärt!

en extra pestig räkning

Idag fick jag post av kommunen och lite nyfiken öppnade jag den. Det var Frejas dagisräkning. Snacka om pengar i sjön. 1260 stycken pengar i sjön.

Ibland är livet så knepigt att jag saknar ord.


tantspråk

Freja pratar tantspråk på riktigt. Nyss sa hon ordagrant: "Jag känner mig visst lite trött, jag behöver nog en tupplur." Ord som attans, banne och fy sjutton använder hon dagligen.

Och jag tror att jag får erkänna mig skyldig till detta. Häromdan när jag skulle skälla på några slynglar som hetsade sin hund att skrämma min katt så skrek jag "Är ni från vettet, eller?". Undrar om de ens förstod vad jag sa.

Men, å andra sidan är jag ganska nöjd med att Freja ännu inte använder svordomar.


Ja..

..min fina dotter luktar fortfarande värre än en sopbil i munnen. Det är dagar som dessa jag faktiskt beklagar att hon är så kelsjuk och glad i att pussas.


Hiss o diss

Hiss: Min duktiga treåring som kan svälja ner sina Omega3-kapslar alldeles själv.

Diss: Min tokiga treåring som bet sönder sin Omega3-kapsel idag.Det luktar inte gott. Jag ryggade tillbaka när hon kom med nyborstade tänder och ville pussa mig godnatt. Sjörövare luktar förmodligen parfym i jämförelse med min söta dotter. Extra omysigt var det när hon ville ligga nära o kramas - och hennes fördömda andedräkt stötte ut stanken direkt mot min näsa. Urk.

Svaret på min populära gissningslek är..

..att skruttungen sov ända till 07:22 i morse! Och då väckte hon mig med ett gulligt "godmorgon!". Hon har slagit personligt sovrekord - 14 timmar i ett streck! Wow! :)

Gissa!

Freja somnade 17:20. Nån som vill gissa när hon vaknar..? :D


Min gissning blir - en halvtimme efter att jag somnat! ;)

Mammaskryt

Det här är min blogg nu har jag bestämt mig för att jag vill skryta om min fantastiska tjej!

*hon sa bibliotekarie utan att snubbla på en enda stavelse

*hon kan hoppa på ett ben

*hon säger förlåt när hon gjort illa någon

*hon har själv räknat ut att hon kommer fylla fyra år nästa gång hon fyller år

*hon vet att bilen måste stanna när det blir rött, och kan köra när det blir grönt

*hon sjunger jättefint o klarar att hålla en ton, t o m klassisk musik som hon hört på TV
Nu är det fritt fram för er alla att skryta i kommentarsfältet! :D


middagstips

Jag har precis ätit stuvade makaroner och köttbullar - oj, vad gott det var! :)

en regnig måndagmorgon

Vad skönt med regn och tråkväder! Jag vill ha riktig höst nu, och inte såndär nästan-sommar som det varit ett tag nu - man blir ju bara förvirrad! Vi ska inte göra något särskilt alls idag - bara kramas o fylla Freja med mammakärlek! Och kanske ta en tur till biblioteket. Och absolut ta en tur till i lekparken. Bara ta på lite galonkläder så kanske vi kan göra lite härlig geggamoja! :D

När jag var gravid med Freja så svettades jag jämt - nu fryser jag! Och det blir lättare om det är kallt ute på riktigt - för då kan jag smocka på mig massor med kläder utan att det blir fel! Undrar om frysandet kan vara ett tecken på att det är en pojke..?! Nån som varit likadan..??? :)

Helgen i bilder

Lilla Blå jagade allt som kom i hans väg.


Freja o Fredde lekte Grease, och vi var på bröllop.

Göran briljerade med sin gitarr. <3


och Freja protesterade mot att bli fotograferad.

Och jag var mest upptagen med att knäppa på kameran och att snacka med Kraken i magen.

Allt var alltså nästan precis som vanligt.


Coolt

Det är inne att vara gravid!


Nettan härmar

Jag ville oxå ta en söt bild på min mage, men det var inte lika lätt som det var för Spiderchick. Men eftersom min mage är i ett magiskt tillstånd och faktiskt det närmaste jag kan komma min lilla bebis får ni se min mage i alla fall! :)Jag ser ju nästan höggravid ut, men den här kulan ska växa i fem månader till! xD Och de blå ränderna är fina minnen utav Frejas fostertid så de är vackra, även om ni skulle tycka annat! :)


Godmorgon fredag

Nu är mina ögon mest bara trötta. Igår var en tuff dag, och idag ska vi ta nya positiva tag och förhoppningsvis kunna få till en rolig dag på dagis för min skrutt! Tack för ert stöd, det är skönt med era stöttande kommentarer!

Imorgon ska vi på bröllop - ska bli väldigt trevligt, och spännande och mysigt! Jag sänder en liten öm tanke till det blivande äkta paret som förmodligen har hur mycket som helst att stå i idag! Vi ser fram emot att få dela er dag med er! :)

Men, bröllop kräver ju även en del av gästerna så idag ska grannLotta och jag ner till Centrum på en liten shoppingtur. Förhoppningsvis är Freja nöjd o glad på dagis under tiden.

Jag har pratat massor med Freja - hon tar oxå upp dagis som samtalsämne med jämna mellanrum. Nu i morse sa hon att hon inte gillade dagis bara för att hennes fröken bara kramar och aldrig pussar på henne! Knäppunge. När jag föreslog att vi skulle prata med fröken om det blev hon generad och ville inte alls. :D

Jag hoppas att ni alla får en fin fredag, med mycker solsken och massor av mys! <3


UPPDATERING: Ja, vi kom inte ens iväg till dagis idag. Freja vägrade ta på sig kläder - "för hon vill inte gå på dagis". Efter snack med hennes fröken så bestämde vi att denna envisa lilla skrutt får vara hemma idag o nästa vecka, och sen börjar vi på ny inskolningskula den 28/9. Så nu ska jag fylla henne med mammakärlek och kramar så gott jag kan, så hon tryggt kan säga hej då och ha det skoj på dagis sen! :)

ledsenSåhär ledsna är mina ögon när jag lämnat en gråtande Freja på dagis.

Dagisutflykt

Jag överlevde utflykten med dagis. Det var till och med lite trevligt. Och givande på flera plan - jag lärde mig alla barnens namn. Och jag bondade lite med fröknarna. Och så fick jag ju en liten inblick i hur Freja är när hon är på dagis. Och hon är ungefär som hemma - full i lek, lite pipig och bubblig av prat. Och det var skoj att se hur Freja o hennes kompis Fredrik höll ihop. De höll koll på varandra hela tiden, heeela tiden. Även om de inte gjorde samma saker hela tiden så ropade de på varandra och höll fullständig koll på vad den andra gjorde.Vilka kompisar! <3

dyrt

Jag har precis köpt en barnbok på Tradera för 343kr + frakt. Hutlöst, eller hur!? Men jag var beredd att ge det dubbla! Det är min absoluta favoritbok från när jag var liten, och den handlar dessutom om hur bebisar blir till och hur det är att få syskon. Jag hoppas innerligt att Freja oxå kommer gilla "Per, Ida och Minimum", men om inte kommer den i alla fall få pryda min bokhylla resten av livet! :)


Bachelorette

Jag är ju såld på såporna Bachelor och Bachelorette, och om du oxå är det kan det vara läge att slå på femman ikväll vid 21. Såhär skriver de på tv.nu om kvällens program:

Vi tittar tillbaka på de senaste årens Bachelores/ettes för att ta reda på var de befinner sig i sina liv just nu. Vilka är fortfarande gifta, vilka har separerat och vilka gjorde slut direkt efter att tv-kamerorna stängts av? Möt dem och hör dem berätta om livet efter serien.


Bitch

Jag borde gå lägga mig nu, och ladda för en dag i skogen - för att skola in min lilla dotter som tydligen fått för sig att gula västar, träd och medhavd matsäck är farligt. Men jag råkade felklicka mig in hos en gammal bekant - och precis som då är jag fast. Fast på riktigt. Fast så att jag struntar i att borsta tänderna innan jag går o lägger mig bara jag får spela en gång till. Prova om du vill; Bitch.

Nettan hissar - på B

Usch, vad neggo jag är. Nu ska jag klämma ur mig ett par hissar fast ni får ha tålamod med att jag måste tänka efter länge.

*Bloggen - det är så himlans skönt att ha nånstans att tömma ur sig all frustration,
   skrivlust och funderingar!

*Bebisen som bor i min mage - att vara gravid ger livet en helt annan dimension och
   svart är inte riktigt svart, utan mer bara lite mörkare vitt, typ, trots att jag är trött o nere.

*Bröllop - vi ska på bröllop på lördag och det är något särskilt med
   att samlas för att fira kärleken! Mys!

*Bröd - jag kan äta smörgås sjutton gånger om dan, så gott!

Nettan dissar - på C

*Com hem - det går knappt att se på TV här hemma, bilden flaxar så man blir galen!

*Cheese Balls - varför måste både Göran o Freja gilla de små stinkande bollarna?
   Och måste påsarna vara så stora så de räcker en evighet? Blä!

*Cancer - ytterligare ett offer har skördats - Johnnyboy aka Patrick Swayze. Tragiskt! R.I.P.


Arghgah!!!

Igår hade vi världens skitdag, som började redan tjugo över tre på natten. Freja och jag gjorde inte annat än att bråka, tjafsa och skrika på varandra. Vi är helt i ofas. Idag skulle hon då äntligen till dagis- äntligen både för henne och för mig. Men, så skulle dagis på skogsutflykt och Freja skrek hysteriskt tills fröken ringde och bad mig hämta henne. Jag skulle behöva andas lite, bara liite. Och nu idag, jag kan ju knappast hitta på något skoj med henne när hon skrikit sig hem från dagis - det vore ju en belöning och det vore ju inte rätt. Så, nu ska vi sitta här hemma och ha tråkigt och äta på varandras själar igen. Skit.

Och dagis ska till skogen i morgon oxå.

Det slog mig..

..när jag nattade Freja idag att jag inte bara sjöng vaggvisa för henne, utan att det finns två yttepyttesmå öron som också hör mig när jag sjunger.. :) Mysigt!

240cm

Nu har vi en riktigt stor säng! Så nu kan en växande mage och så småningom en bebis få plats hos oss. Ja, jag kan få plats å röra lite på mig oxå - det har varit ont om sån plats på sistone! Två välväxta vuxna och en treåring som ska samsas om 160cm var faktiskt lite tajt.Och, ja, Freja ska få ett stort täcke. Hennes ligger ju på hennes säng så hon får hålla till godo med bebistäcke inne hos oss så länge. Eller, jag får hålla till godo med bebistäcke så länge. Vad gör man inte för dem man älskar?

Och, så måste vi visst köpa en massa nya påslakan - vi har ju bara två o två som passar ihop!

Nån som kan gissa var vi ätit middag idag..?


Mallgroda

Såhär mallig blir man när man är tre år och får måla sina naglar alldeles själv:


03:22

Idag vaknade Freja 03:22. Vid 04:15 gav jag upp omsomningsförsöken och gick upp. 05:05 gav jag vika för tjatet om mat - "mamma, jag vill ha makaroner. Banan blir jag inte mätt på."

Nån som vill köpa en billig unge...?


www.godstart.se

Jag har bytt startsida - gör det du med
och passa på att göra en god gärning för de som behöver det bäst!


Godstart.se | Byt startsida - gör världen bättre


nappen

Och så måste jag ju berätta om en liten incident igår. Freja har ju slutat med napp och det går över all förväntan. Hon somnar utan problem på kvällarna och nämner nappen mer o mer sällan. Det som möjligen förvånat är att hon snarare varit väldigt ledsen efter nappen och inte arg för att hon inte fått den. Jag hade nog fölredragit att hon blivit arg på mig, men vi har lyckats hantera ledsenheten oxå.

Igår så hittade Freja en napp här hemma! Pust. Hon höll den i handen och visade oss och sa att hon "ville nappa på den". Men stoppade den ändå inte i munnen förrän jag uppmanade henne att smaka på den om den verkligen var god. Och den var ju god! Både jag o G kände oss ganska desperata o försökte prata med Freja, men hon var beredd att lämna tillbaka dockhuset bara hon fick nappa på sin napp. Nappen var trasig o tidigare hade hon ju slängt trasiga nappar utan problem, men hon vägrade slänga denna nappen. Tills jag mutade henne och hon slängde den med mycket sorg i blicken. Men mutan slog väl ut och hon var snart glad igen och har inte nämnt nappen sedan dess.Jag har fått en del kommentarer IRL om att det är väl ingen konst att sluta med napp när hon har tutten (mitt bröst) kvar och det skulle jag vilja kommentera. Nappen är ett substitut till bröstet! Och nappen ger ett annat beroende eftersom barnet själva kan styra över den, och eftersom barnet ofta använder nappen överdrivet mycket i jämförelse med det sugbehov som barnet möjligen har. Jag är glad att kunna ge mitt barn originalet och att hjälpa henne att inte vara beroende av ett plastigt och konstgjort substitut. Så det så.


Ps: Mutan var att jag skulle bada med henne. Ds.

Nu har vi kalasat färdigt!

I en hel vecka nu har Freja fyllt tre år. Igår hade vi sista kalaset, med kusiner o mormor.

Såhär söta är släktens småtjejor tillsammans:Tack för all fin uppvaktning ni alla gett min dotter! Och för alla fina presenter hon har fått!

Älskar er alla!


Hej då mormor!

Nu är det en vanlig tråksöndag här hemma. Med en pappa som jobbar, en dotter som gnäller o är kinkig värre, och en mamma som helst skulle vilja ha massor med pengar och åka på en skojig shoppingrunda med en glad väninna! Vi slappar på soffan och samlar krafter istället!

Freja var ledsen att mormor skulle åka:


Men lyckades ända posera med ett smil - vart har min unge tagit vägen?


Tack älskade mamma, svärmor o mormor för flera mysiga dagar! Vi älskar dig!

Lite mindre trött

Livet är ganska gott. Mamma är här och lättar upp, vilket var precis vad jag behövde. Hon städar, plockar o diskar så jag kan ärligt säga att vi sällan skådat sån ordning här hemma! Och hon leker med Freja och har gott med tålamod när mitt tryter. Och hon fick iväg mig att köpa en ny tvättmaskin- det må vara tantvarning, men ack vilken ren o skär lycka det är att ha en sproilans ny tvättmaskin! :)

Såhär söta är Freja och mormor tillsammans:Freja är förkyld som sjutton och världens gnälligaste unge - och trots att hon inte gnäller särskilt mycket efter nappen så saknar jag den ganska ofta. En napp är inte bara till för ungen, det kan jag lätt konstatera. Och jag kommer på mig flera gånger om dan med att leta efter nappen! :D

Idag hörde vi från tomten och Freja blev väldigt glad och lekte glatt med sitt nya dockskåp:I morgon väntar moster- och kusinbesök - det ser vi fram emot! Fastän att G är dummis och tänker jobba. Jag tror att han har förstått att det är läge att jobba liiite mindre nästa vecka. Jag känner mig faktiskt lätt övergiven när han banne aldrig är hemma.


Och så vill jag passa på att gratulera Spiderchick som blivit mamma till en liten SpiderBoy! Så himla roligt! Jag hoppas att lillkillen växer på sig snabbt och att de får må bra tillsammans! :)

trött

Jag är så grymt trött.
Förkylningar, graviditet och en man som jobbar jämt är just nu en väldigt tröttsam kombo.
Och en dotter som slutar med napp är oxå ganska krävande, ska jag erkänna!


Idag ska Frejas mormor komma hit och hälsa på ett par dagar - ska bli mysigt och roligt! :)


Och idag ska vi oxå på treårskontroll på BVC. Jag tror Freja kommer glänsa! ^^


Hoppas ni alla är piggare o gladare! Kram, kram!

Freja skickade sina nappar till tomten

Vi har länge pratat om att Freja ska skicka sina nappar till tomten på sin treårsdag. Igår så bestämde hon att vi alla tre skulle hjälpas åt att göra paketet. Och det gjorde vi ikväll, efter maten. Hon var glad som en lärka och önskade sig ett dockskåp av tomten i utbyte mot napparna.

Hon postade paketet med ett leende på läpparna.När vi sedan hade kvällsmys i soffan med barnTV så var hon lite rastlös, men nämnde inte nappen. Tills hon en halvtimme senare bröt ihop och grät och bara ville ha sin napp. Jag tröstade, kramade och bekräftade.

När hon skulle sova så var hon rastlös som sjutton. Ville inte pilla hår alls - vilket hon i vanliga fall gör konstant. Hon sa ömsom att hon var stor och kunde klara sig utan napp och ömsom att hon behövde sin napp. Men hon var ganska cool. När hon sa att nog faktiskt ändå behöver ha något i munnen så tipsade jag henne om tummen, och den snuttade hon på en liten stund. Hon ville ha tutt, mer ordentligt än på länge och jag är glad att kunna erbjuda henne det!

Hon somnade efter en dryg timmes nattning, lugnt och fint. Min älskade unge.

Vi lämnar verkligen bebistiden bakom oss på allvar och jag känner mig faktiskt full i sorg. Min skrutt har blivit så himla stor. Nu gråter jag oxå, men jag är bara så full i känslor och hormonerna gör väl sitt till.

Nu ska jag köpa det finaste dockskåp jag kan hitta och hälsa från tomten! :D


Födelsedagsfirande

Födelsedagsbakelserna kändes som cigarettreklam:


Men Freja var lika glad för det.

För tre år sen..

Ja, ut kom hon ju alltså till slut - med en BM som tryckte på på min mage, och en som stoppade upp fingrar därbak på mig och drog ut henne i hakan. Jag själv hade känt hennes huvud mellan mina ben och fått nya krafter och krystade för både mitt och bebisens liv. Hon föddes 12:23, och var mot min övertygelse en flicka. Hela graviditeten hade jag gått och väntat på en pojke - och ut kom världens bästa dotter! :) Vi hade flera namnförslag på vår lista, men vi kände direkt båda två att det verkligen var en Freja som kommit till oss, med rödlätt hår och en stark vilja från första sekund. Hög på adrenalin ringde jag direkt till alla nära o kära och berättade den underbara nyheten.  

Här är hon sex minuter gammal:


Och för exakt tre år sen så satt jag nyduschad med världens mest fantastiska mirakel i min famn. Hon sög på mitt bröst som om hennes liv hängde på det och jag älskade henne med hela min själ från allra första sekunden.Och min kärlek för denna lilla varelse har bara växt allteftersom tiden flygit fram och jag älskar att fascineras och förundras över vilken makt hon har över mitt liv. Min högt älskade dotter, du är det bästa som nånsin hänt mig! Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag får vara din mamma! Grattis på din treårsdag!För tre år sen...

För exakt tre år sen så kom en ny barnmorska in till mig och sa "men lilla hjärtat, du ska ju föda barn nu. Lägg dig på sängen så ska jag se efter hur öppen du är." Och jag var fullt öppen. Den första BM jag hade trodde inte ens att jag hade regelbundna värkar och krävde att få se en CTG-kurva (en maskin som mäter värkar o bebisens hjärtljud) på minst tio minuter. För att fixa en sån kurva var jag tvungen att vara stilla. Så i nästan tre timmar kämpade jag med att försöka vara stilla, trots att värkarna åt upp mig inifrån och krävde att jag rörde på mig. BM tittade knappt ens på mig och vägrade lyssna på mig - ville bara ha sin CTG-kurva som jag inte lyckades få till eftersom jag var i slutet av öppningsskedet - av många ansedda som den värsta delen av en förlossning. Jag minns att jag skrek "ni får droga mig om jag ska lyckas vara stilla, och ger ni inte mig nåt snart drar jag till plattan och köper själv!". Jag hatade henne. Så när min nya BM kom och med en blick på mig såg vad klockan var slagen framstod hon som en ängel för mig. Jag älskade henne.

Men tyvärr hade jag inte mycket ork kvar och när det visade sig att min bebis var allt annat än lätt att krysta ut, dels för att jag tydligen har för sträv muskulatur där nere. Och dessutom gör tidig vattenavgång det lite torrt och mindre glidigt i utdrivningsfasen. Jag krystade o krystade, men det verkade inte hjälpa det minsta. Jag började tvivla på att jag verkligen skulle få en bebis. Trodde att jag helt enkelt inte kunde föda barn och att det hela skulle sluta i katastrof.

Fortsättning följer.

Idag är det Frejas födelsedag

Hon vaknade vid midnatt, och ropade på mig, När jag kom in till henne satt hon upp i sängen och sa "Mamma. Jag. Vill. Bara. Se. Paketen." Jag bar upp henne och visade henne paketen. Sen la jag henne i sängen igen och hon somnade lycklig.

I morse vaknade hon 4:33. Jag skämtar inte. Gäsp. Men hon nämnde inte ens paketen. Vid halvsex gav jag upp försöket att få henne att somna om och gick upp o hon fick några paket.                                     Tänk att min skrutt fyller tre år idag!


Blickar

Freja och Lilla Blå äter tårta tillsammans:

Trött och sjukis.


Galen!

 
Öm och kärleksfull.

Freja fantiserar

Jag vet inte vad som hänt, men Freja fantiserar ihop de mest otroliga historierna nu. Det brukar för det mesta handla om att hon övervinner monster och jättar på de mest otroliga sätt. Men, nu ikväll innan hon somnade fick jag höra en mer personlig liten story:

Vet du, mamma, jag satt på ditt huvud och bajsade och kissade, så det kom i ditt hår och på ditt ansikte. Haha! Men då duschade du bort det, och du blev inte glad. Sen så somnade du i vattnet. Ja, mamma, under vattnet sov du, men du drunknade inte för du var som en fisk som kan sova i vatten. Men sen så reste du dig och skällde på mig för jag fick inte bajsa i ditt hår. Då blev jag ledsen och sa förlåt. Och du sa inte att jag skulle spara på mina förlåt. Och sen kramades vi.

Jag är ganska analyserande i vanliga fall och vill gärna förstå vad som händer under ytan. Men i det här fallet tänker jag nöja mig med att vara glad att det hela slutade med att vi kramades. :)

För tre år sen...

För exakt tre år sen så låg jag i soffan o försökte vila, medan Göran städade som en tok. Vi hade skjutit en massa städning på framtiden o kommande helg hade vi tänkt storstäda, men bebisen i magen hade uppenbarligen andra planer. Under nästan hela eftermiddagen o kvällen så hade jag värkar var tionde minut och de blev starkare o starkare. Det gjorde inte så himla ont, utan var på något sätt bara outhärdligt. Som om främmande krafter plötsligt besatte min kropp och fick den att krampa i tid och otid.

När natten kom smygande så gick Göran o la sig, och jag fortsatte mitt värkarbete i soffan. Vi har en liten o väldigt skygg innekatt - Mini - och hon vek inte från min sida en enda gång på hela natten. Hon satt brevid mig i soffan och vakade över mig. När värkarna blev värre och värre så gick jag runt i lägenheten och stannade till på toaletten för att "tömma vatten" och byta skydd eftersom det flödade ur mig vid varje värk. Och lilla Mini gick med mig. Under värkarna så var jag varm som en kamin och mellan värkarna frös jag så blodet blev till is i ådrorna på mig.Frampå småtimmarna kändes det som om jag inte skulle överleva en enda värk till. Jag väckte Göran o bad honom ringa förlossningen, men vi fick inte komma in för att vi inte klockat värkarna ordentligt och sett att jag hade regelbundna värkar. Så vi försökte klocka dem så gott det nu gick, men de var tamejsjutton aldrig regelbundna. Vid sextiden så ringde vi igen och sa det de ville höra och de sa att vi var välkomna in. Det tog nästan en timme att få på mig kläder, för under värkarna var jag innesluten i min egen bubbla och hade fullt sjå att överleva. Och i värkpauserna var jag så trött att jag inte orkade röra mig. Men till slut lyckades Göran få med mig till bilen och jag minns resan till BB med fasa. Jag kunde ju inte röra på mig så som jag behövde för att klara slappna av under värkarna. Vi kom in på förlossningen 07.15 på fredagmorgonen.Fortsättning följer.

Jag har glömt pepparn o trät två gånger nu

Igår visade jag lite skamset att jag använder mammabyxor redan, trots att jag kan ha mina vanliga byxor. Trodde jag ja, och glömde "peppar, peppar, ta i trä". Idag skulle jag ta på mig ett par jeans och det saknades väl en halv decimeter eller så för att knappen skulle nå hålet.

Senaste veckorna har jag gått på om hur bra jag mår och att den här graviditeten är som en dans på rosor. Trodde jag ja, och glömde "peppar, peppar, ta i trä". Efter en helg med möhippa, svensexa, storstädning, tvättstuga o barnkalas kan jag säga att den här kroppen inte dansar fram. Aj.

Livet som passopp åt en ämlig treåring

Jag är hemma med en sjuk treåring. Livet har varit lättare!

- Mamma, jag vill ha något att dricka.
- Du har mjölk där på bordet, saft i flaskan och jag har bubbelvatten här om du vill smaka.
- Nä, jag vill ha vatten.


Och snäll som jag är reser jag på min ömma bakdel och hämtar vatten, i en flaska.

-Nä, jag vill ha vatten i ett glas!

Och jag går ut i köket o häller vattnet från flaskan i ett glas,
samtidigt som jag hör protester från TV-soffan.

-Inte samma vatten, mamma. Nytt!


Vore det oschysst att lämna en krasslig unge på dagis på hennes födelsedag imorgon..? ^^

För tre år sen..

För exakt tre år sen satt jag uppe tidigt på morgonen och spelade poker. Jag var höggravid och hade svårt att sova. Vid nio-tiden tänkte jag krypa tillbaka ner i sängen o vila lite. Men när jag lyfte benet för att kliva upp i sängen sa det plask och även fast jag först tänkte att jag måste ha kissat på mig visste jag precis vad det var. Fast det var minst tre veckor för tidigt.

Jag satte mig på toa och lät det rinna ur mig, och tog på mig kommande bebisens blöjor som skydd. Samtidigt som jag ringde Göran. Lagom förvirrad försökte jag tala om att vattnet gått, men lyckades inte så bra för hans svar var att jag kunde väl höra av mig lite senare. Då talade jag klarspråk o han förstod allvaret, ringde till förlossningen som i sin tur ringde till mig. Kvart över tio på torsdagen fick vi en tid för kontroll. Bebis mådde bra och jag hade inga värkar - åk hem och kom tillbaka om 48h om inget hänt!

I bilen på vägen hem så blev jag vid några tillfällen "akut kissnödig" o jag fattade inte vad det var, förrän senare när den akuta kissnödigheten började göra ont och kom sisådär var tionde minut. Jag hade värkar, och min bebis skulle snart komma till mig!

Fortsättning följer.


Dokusåpa-träsket

Ja, jag har ju redan avslöjat min förtjusning i Bachelorette. Tyvärr har slutet på den serien misshandlats lite väl mycket av femman, med en oerhört långdragen avslutning. Och när jag satt o gladdes åt vem som fick sista rosen trillade sms efter sms in och avslöjade att hon valde fel o att det var slut mellan dem sen länge. TRÅKIGT!

Jag har fler favvo-såpor, och trots att jag själv saknar fåfänga tycker jag att Top Model är superbra underhållning! Men nu har de ställt till det för mig - kl19 på söndagar!!! Vilken småbarnsmorsa har tid och möjlighet att få sitta i lugn o ro framför TV:n då? Inte jag! Men, det är kanske inte småbarnsmorsor som är den tänkta målgruppen. :( 
Men va fan, vi kan väl få lite skönhet och glamour i vårt liv oxå..?^^


Min lilla klädtoka

Freja är en liten diva som har förstått hur viktigt det är att hålla fansens intresse vid liv genom att byta kläder ofta. Idag hann hon med tre klädbyten:Den fina klänningen som mamma valde dög att äta tårta i.Men när det blev dags för dans o så småningom fiskdamm behövdes en gladare blåsa.Och som avslutning valde hon denna tveksamma retroskapelse!

Min man

Göran ska ha heder, för han ligger aldrig bakis en hel dag efter en utekväll. Han kliver upp i hyfsad tid och bidrar till vårt familjeliv. Men, idag - Jee! Jag tror han söp sönder några för många hjärnceller igår. Vi har haft kalas och det var ganska mycket som skulle fixas innan och under - och jag fick göra ALLT själv! Han kunde inte tänka själv, han kunde inte förstå något som jag bad honom om, han förstod inte ens när jag gav honom en direkt order. Det tog honom en halvtimme att koka kaffe! ^^

Men, vi fick ett lyckat kalas och Freja var helnöjd - thats what matters!


Godmorgon..!?

Jag hann knappt gå o lägga mig så var Göran hemma. Det är skönt när till och med han kan vara lite lagom! :) 

Men Freja har visst glömt bort hur man gör när man sover. Igår sov hon 22-06, och i natt 22.45-05.45 - hur sjutton ska hon orka med kalas idag, skruttungen..?!! Jag tror Göran får ta med henne o åka lite bil på förmiddagen - så kanske hon kan sova lite middag i bilen!

Jag ska baka tårta, och egentligen skulle jag lika gärna kunna börja med det nu, men det bär emot att göra nytta så här tidigt en söndag! ^^ Men jag kanske kan börja blåsa ballonger - det är lite lugnare och lite mer söndagsmorgonlagom!
Vad ska ni göra utav denna ruggiga septembersöndag..? :)


Godnatt..?!

Jag är trött, och borde gå och sova. Men, Freja ligger i sin egen säng och min säng känns så himla tom. Göran lär inte komma hem än på ett bra tag, och förmodligen kommer jag önska att han lägger sig på soffan när han väl kommer. Knepigt det här. Det vore ganska patetiskt att krypa ner brevid Freja i hennes säng va..?! Ja, det kan jag inte förmå mig att göra. Jag får lägga mig i min tomma säng och locka till mig lite katter å mysa med dem! ^^

Godnatt!

Lördagkväll

Jag o skrutt är själva hemma ikväll, och det är lustigt hur annorlunda det blir bara för att det är lördag. Vi är ju själva hemma en hel del, och det kan i längden bli ganska ensidigt o lite trist, men så bara för att vi kallar den här dagen lördag så blir det något helt annat. Det är superpysmysigt att få ro om min fina tjej alldeles själv!

Vi ska snart roa oss med att tvätta fönster, skura soffan och skura badrummet. Och Freja klagar inte - hon älskar att få ha en egen hink med vatten och en trasa - kan roa henne läänge!

Trevlig lördagkväll på er alla! Puss!

Mamma Nettan

Jag inser att "tankerummet" just nu är överfyllt av min dotter. Man kunde tro att jag skulle ha fullt upp med annat nu när hon börjat på dagis, och att bloggen kanske skulle spegla det. Men, nä, det har blivit tvärtom. Jag saknar henne massor på dagarna. Ser henne med nya ögon när vi väl är tillsammans. Och sen är det som om jag utvecklat supersinnen, för det är som att allt vi gör tillsammans etsas fast mycket bättre i mitt minne. Jag vet hur väl som helst hur vår senaste puss o kram kändes. Jag kan spela upp våra samtal i huvudet, helt repfritt. Jag vet på pricken hur hon luktar, och hur hennes hår känns i mina händer.

Så dagisstart har bara inneburit att min skrutt tagit en ännu större plats i mitt liv. 

Och igår under ett skrattanfall så hade jag min första (livmoder-)sammandragning. Så nu känner jag mig riktigt, riktigt gravid igen. Livet är gott!


När mamman är borta..

..sover barnen på studsmattan!
Fredagsbak

Idag har vi bakat småkakor, och min förhoppning är att det ska finnas några kvar att bjuda på när det är dags för barnkalas på söndag. Men om jag känner min man o dotter rätt kommer det bli lite svårt. Särskilt när Freja står o deklarerar, mitt under baket:
 -Pappa sa att jag ska äta så mycket deg jag kan, mamma, så jag måste smaka lite mer.
Frejas frukost
Hon doppar brödet i det löskokta ägget och äter. Supersmaskigt, enligt henne själv.

Jag för min del undrar vilken planet den där ungen kommer ifrån.Hon har blivit inspirerad av några brittiska ungar i en teletubbiesfilm.


Tjejakäjken

Igår bakade jag en Cheesecake, och Freja ville så gärna smaka på "tjejakäjken".

När hon besviket insåg att hon inte skulle få smaka så sa hon lite bittert
-Kan vi inte baka en killekäjken då?  

Freja konverserar

- Mamma, Marlie och Mattias giftade sig i morgon.
- Ja, de gifte sig i somras.
- Då blåste jag såpbubblor på dem. Det var kul.
- Ja..
- Har du och pappa giftat er med såpbubblor?
- Ehh.. Ja, ungefär.

<3

Jag tävlar hos Prinsessans Dagbok

Jag tävlar om en åkpåse från Elodie Details hos Prinsessans dagbok,

i samarbete med Barnlycka.se.

Den här åkpåsen skulle jag vilja ha om jag vann:Ni kan väl hålla tummarna för mig - eller prova lyckan själv! :)

Freja o hennes kille

Freja har en killkompis som hon delar en intensiv hatkärlek med. Det finns inga som kan bråka som dom, och det finns inga som kan vara så sams och hitta på bus som dom.

Skitungar! <3

Idag när Freja kom till dagis så kom Han springande och ville kramas o pussas med Freja! När jag halade fram kameran och ville ta kort blev Han dock en cooling igen och lät Freja pussa honom på kinden. Vilket så klart passade henne bra, för då slapp hon ju titta in i kameran.

Skitungar!!! <3 <3 <3


*moderskärleken för dessa små liv bubblade i mitt hjärta*

Bildspelet spelar mig ett spratt

I sidpanelen på min dator så har jag ett bildspel med bilder på Freja. De senaste dagarna så har det bara varit spädisbilder på henne. Allt för att spä på min längtan efter Kraken, men säkert oxå för att jag ska bli sentimental kring Freja och hur snabbt hon växt upp och hur attans stor hon blivit.

Nu vill jag hämnas, men vet inte hur. Känns det jobbigt för er att se lite av alla dessa bilder? ^^


Pappa

Idag är det två år sen min pappa gick bort. Vila i frid, pappa!


Freja, med en hedrande lastbil på bröstet, på pappas begravning.

Förstoppad

Jag är förstoppad. Visst låter det töntigt på nåt vis.. Men det är den nakna sanningen och jag blamar Kraken till 700%. Och så är det visst lite hostmedicinens fel, läste jag.

Jag vägrar katrinplommon, russin och andra äckliga påhitt. Min lösning är turkisk peppar och goda färska plommon. Men det verkar inte hjälpa. Det har nu gått så långt att jag inte är hungrig längre - förmodligen är hela systemet liksom fullt. Förlåt till er som brukar måla upp bilder inne i huvudet, förlåt!

Så när ni sitter på dass nästa gång kan ni ju tänka på mig! :D


Förlåt! ^^

Freja har väldigt lätt för att säga förlåt. Hon säger det nästan förebyggande emellanåt, när hon känner att det är lite dåliga vibbar i luften. Och när hon gör bus kan hon säga förlåt och sen fortsätta med buset, och om jag då kommenterar det får jag ett ännu mer uppriktigt "förlåt" och ofta oxå en puss - och sen fortsätter hon med sitt bus i alla fall. Skruttunge.

Så jag har bett henne spara på sina förlåt, tills de verkligen behövs och tills hon verkligen menar det. Det är ett ord som betyder mycket. Hon förstår nog inte riktigt vad jag menar.

Ikväll när jag nattade henne så låg hon på min arm när jag behövde byta ställning. Jag drog undan min arm, men lite för häftigt så hon rullade in i sänggaveln och slog sitt huvud. Jag kramade henne direkt och sa så klart förlåt för att jag gjort henne illa. Hon mumlar då något mellan snyftningarna och det dröjer en kort stund innan jag hör vad hon säger:

-
spara på dina förlåt, mamma!TILLÄGG: Jag läste just igenom detta inlägg själv och det låter ju nästan som att jag gör henne riktigt illa, men så är det inte alls. Hon rullar bara lite lätt in i sängkanten med huvudet före och att hon snyftar beror mer på att hon är ruggigt trött, men inte vill sova. Jag är en god mamma som är rädd om min skrutt. Så nu ingen tror något annat! :)


Uppdrag Barn

Länken finns här - gör något fint för våra barn, du med! :)


Jag undrar..

Vad betyder det när man gör såhär: ^^?

Och vad sjutton innebär en sån här: xD?


Uppdatera mig, snälla kids!


Freja - mitt kött o blod

Idag gick Freja full dag på dagis. De skulle till skogen och äta lunch där. Det låter ju mysigt tänker både ni och jag. Men när jag kom o skulle hämta Freja så redogjorde två fröknar direkt att Freja hade gjort fullständigt klart att hon inte vill gå till skogen. Väl i skogen hade hon fortsatt klargöra att hon inte ville vara i skogen. När lunchen serverades så klargjorde hon att hon inte ville äta lunch i skogen. Hon hade varit arg och sur hela tiden, tills strax innan de skulle gå hem - då klargjorde hon tydligt o klart att hon tyckte om att vara i skogen.

Min skitunge. <3

Jag tror det var ett litet kontrollfreak som opponerade sig mot att hon inte hade full koll på läget. För det måste man ju ha även om man bara är två år. Jag gissar att nästa skogsutflykt kommer vara mycket trevligare!

Såhär fint lekte hon i alla fall när jag kom för att hämta henne:
gamlingar

Freja har en fin mormor och vi är väldigt glada för henne.
Tack för att du finns, bästa mormor Maiwor!

Men sen har Freja inga mer "gamlingar". Det känns lite sorgligt.

I natt drömde jag om hennes farfar. Jag öppnade hans kista och ville hälsa på honom. När jag satt och lät hans aska rinna mellan mina fingrar så reste han sig plötsligt ur kistan. Han la en varm hand på min och sa att han var glad att jag besökte honom. Han beklagade sin plötsliga bortgång och bad om ursäkt för att saker blev som de blev. Sedan bad han mig berätta om Freja, han ville veta allt om sin lilla sondotter. Jag berättade och han lyssnade väldigt närvarande och jag kände en ömhet för honom som jag aldrig riktigt gjorde medan han levde. När mina ord började sina så bad han att få gratulera till livet i min mage,och han beklagade att han aldrig skulle få träffa det kommande barnet. Men han lovade att hålla koll på oss alla från sin plats i himlen. Sen la han sig ner och bleknade sakta men säkert bort igen. Kvar satt jag med aska i handen och värme i hjärtat.

Älskade farfar, jag hoppas du har det bra där du är! Och jag hoppas innerligt att du faktiskt kan hålla ett vakande öga över Freja, hennes kommande lillesyskon och över hennes stora storasyster! :)


Gah!

Jag har pratat med VC, men jag får inte komma dit. För mina symtom är svininfluensiga. Suck. Jag är så less på den här jävla influensan redan, och det värsta har väl inte varit än. Pust. Hon tipsade mig om att ringa läkaren direkt och se om inte han kunde hjälpa mig per telefon. Känns som riktigt bra vård - är inte Sverige stolta över sin förstklassiga vård..??!!??

Jag är trött! Och jag lider med er alla andra som oxå hostar er igenom livet just nu.

Må vi krya på oss snabbt!

Uppdatering: Well, well, efter mycket om och men har jag pratat med en läkare och fått veta att det inte alls är synd om mig. Många har det mycket värre än jag. Så klart. Men han skrev ut lite hostmedicin för att slippa ifrån mig, så nu kanske jag i alla fall kan få sova en stund utan att vakna av hosthelvetet.

Uppdatering nr2: Jag har hämtat ut hostmedicinen och den funkar faktiskt över förväntan!  Jag kan prata utan hostanfall. Jag kan andas. Jag är bara om möjligt lite mer trött. Nu ska ni slippa mitt sjuksnack, men tack för att jag fick gnälla av mig lite. :)

God morgon

Jag börjar tappa livsgnistan. Är bara, bara trött.

Jag ska ringa vårdcentralen idag och hoppas de kan hjälpa mig lite. Vore skönt att kunna andas ordentligt igen, till exempel. Eller sova lite. Eller slippa knarka alvedon hela tiden.

Det är september redan och en händelserik helg väntar. Jag vill ha mina krafter tillbaka!

Och en annan sak, jag måste fråga på Frejas förskola hur de brukar fira födelsedagar! :)


Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin tisdag!

RSS 2.0