Freja sörjer

I flera dagar nu har Freja väldigt aktivt sörjt sin morfar och farfar. Hon vill se bilder på dem, och höra berättelser om dem om och om igen. Hon vill veta allt om dem, och vill t o m se bilder på dem när de är döda, om och om igen. Och hon gråter floder, uppriktigt från hjärtat. Vi försöker möta henne så gott det går och berättar mer eller mindre allt vi kan komma på om våra bortgångna pappor. Vi sitter framför datorn och tittar på bilder. Och tröstar, kramar om och försöker hjälpa henne igenom den sorgekris hon uppenbarligen befinner sig i.

Jag försöker uppmana henne att försöka få kontakt med dem uppe i himlen, men hon är väldigt skeptisk och kan inte alls använda sin fantasi för att höra sångerna de sjunger för henne. Eller ens föreställa sig att deras själar svävar omkring oss och kan se henne trots att hon inte ser dem.

För ett år sen så berättade hon dagligen om allt bus morfar lärde henne. Och skyllde på farfar när hon var lat och inte ville göra som jag sa. Hon ritade teckningar till dem och sa att de kunde se hur fint hon ritade - och då var det jag som var skeptiker.

Men hon har tydligen stängt igen sitt sinne för den andliga världen. Lite tråkigt.
Min ledsna Freja! <3

Kommentarer
Postat av: Systser Lotta

Ja det är tungt när barnen sörjer. Wilma sörjer oxå en del. Både dem som gått vidare och dem som lixom inte finns;). Men det är bra att vi hjälper dom sörja, det är viktigt att kunna! Puss....tack för igår!

2010-08-16 @ 08:33:02
Postat av: Nettan

Ja, sorg är ju en stor del av livet - finns så mycket att sörja; människor som inte finns, tider som flytt och att man själv utvecklas o inte längre finns som sitt gamla vanliga jag!Det enda som är lite frustrerande med små barn är ju att de ska upprepa allt så ini norden.. att älta har aldrig varit min bästa gren! :)

2010-08-16 @ 10:07:43
URL: http://tankerummet.blogg.se/
Postat av: mamma

Oj vilken bra bild på lillfian som mest ledsen :( .Ja det finns mycket att sörja för små barn med allt vad husdjur,kompisar flyttar och äldre släktingar går till sista vilan och säkert jätte jobbigt för dom :( det finns sorg för vuxna oxå att inte få se sina små telingar när man är i livet men det är som det är får suga på dom som vill ha närheten <3<3<3<3 Hon är bara så lill vuxen vår lilla Freja <3<3<3 Pussar Älskar er <3<3<3

2010-08-16 @ 10:42:50
Postat av: Nettan

Ja, visst är det spännande med bilder där hon inte bara flinar upp sig! :)Och du har rätt mamma, det finns än mer sakér att sörja! <3

2010-08-17 @ 07:44:40
URL: http://tankerummet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0